Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ισορροπημένα κύματα στον ωκεανό και αρώματα στο ποτήρι

Είτε είναι ανησυχία για το θερμαινόμενο κλίμα μας είτε η επιθυμία να παράγουν  πιο φρέσκα κρασιά, οι αμπελουργοί της Καλιφόρνια γοητεύονται από την καλλιέργεια σταφυλιών όσο το δυνατόν πιο κοντά στον Ειρηνικό Ωκεανό για κάθε είδους λόγους.

Με τους περισσότερους αμπελώνες να βρίσκονται λιγότερο από έξι μίλια από την ακτή, η πρόσφατα εγκεκριμένη ονομασία San Luis Obispo Coast τονίζει αυτή την αναζήτηση. Αλλά υπάρχουν περισσότερα στην ιστορία: Πολλοί από αυτούς τους οινοποιούς του Golden State είναι επίσης αφοσιωμένοι σέρφερ, ασκώντας ένα άθλημα που τους συνδέει με τον ωκεανό και τη δύναμή του, ενώ τους υπενθυμίζει να ακολουθούν τη ροή. Αυτά είναι τα μαθήματά τους.

Nicole Walsh, Ser Winery AVA: Santa Cruz, Monterey & San Benito Counties

«Υπάρχει η αίσθηση ότι θέλεις πάντα περισσότερα τόσο με το σερφ όσο και με το κρασί. Η ακόρεστη επιθυμία να βελτιώσω το σερφάρισμα μου, να έχω άλλη μια εμπειρία στο νερό, να μάθω πώς θα είναι η επόμενη εμπειρία, είναι παρόμοια. Η φύση είναι τελικά υπεύθυνη για τη δημιουργία των κυμάτων και του κρασιού, αλλά το πώς μπορώ να βοηθήσω τη μεταμόρφωση για να συνειδητοποιήσω τις δυνατότητες τόσο των κυμάτων όσο και του κρασιού είναι για μένα ένας δια βίου εθισμός».

Aaron Jackson, Aaron Wines & Aequorea Vineyards AVA: Slo Coast & Paso Robles

«Το σερφ έχει να κάνει με τα στοιχεία και να δουλεύεις με αυτά που σου δίνει η φύση. Δεν είναι ποτέ το ίδιο ή στατικό – ποτέ. Κάθε μάθημα είναι άλλη μια ευκαιρία για νέες εμπειρίες, να βελτιώσετε και να βιώσετε κάτι νέο. Η οινοποίηση είναι ακριβώς η ίδια. Μαθαίνεις να δουλεύεις με τη φύση, όχι ενάντια σε αυτήν, και κάθε σοδειά είναι κάτι νέο».

Alison Thomson, L.A. Lepiane Wines AVA: Santa Maria Valley & Alisos Canyon

«Όταν μάθαινα σερφ, ήμουν μια από τις λίγες γυναίκες στο νερό και όταν πρωτοπήγα στη βιομηχανία, ήμουν μια από τις λίγες γυναίκες που εργάζονταν στην παραγωγή. Το σέρφινγκ μου έδωσε εμπιστοσύνη στις φυσικές μου ικανότητες για να ολοκληρώσω τη δουλειά στο κελάρι περιτριγυρισμένος κυρίως από άνδρες. Αν δεν ήταν για σέρφινγκ, μπορεί να μην ήμουν εδώ που είμαι σήμερα».

 

WineEnthousiast.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το ιστορικό Hôtel de Paris Monte-Carlo του Μονακό για να γιορτάσει την 150ή επέτειο λειτουργίας του λανσάρει ένα κονιάκ από σπάνιες σοδειές σταφυλιών και...

REPORTS

Το οικογενειακό οινοποιείο από την περιοχή Penedès της Ισπανίας, το ξακουστό Familia Torres ξαναπήρε την πρώτη θέση στην λίστα με το «Πιο Θαυμαστό Σήμα...

REPORTS

Με κρασιά της δεύτερης εσοδείας τοποθετείται ήδη στην αγορά ο Αγροτικός Συνεταιρισμός της Πάρου, μετά την αναβίωσή του.

REPORTS

Με κυρίαρχη τάση να αποτυπώνεται και να ενισχύεται τελευταία στην αγορά, αυτή των κρασιών με φρεσκάδα και ελάχιστο ή καθόλου χρόνο παλαίωσης, το φετινό...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η Σταυρούλα Κουράκου-Δραγώνα, η μεγάλη κυρία του ελληνικού κρασιού έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας πίσω της μια μεγάλη συγγραφική παρακαταθήκη γύρω από τα ζητήματα...

REPORTS

Από τις 10 έως και τις 26 Απριλίου 2024 θα διαρκέσει η διαδικασία αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αμπελώνων, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση.

REPORTS

To Οινοποιείο Ιδαία με χαρά παρουσιάζει τις νέες ετικέτες των «ΙΔΑΙΑ CLASSICS» ενός λευκού και ενός ερυθρού, που αποτελούν την κλασική σειρά κρασιών του...

REPORTS

Το οικογενειακό οινοποιείο από την περιοχή Penedès της Ισπανίας, το ξακουστό Familia Torres ξαναπήρε την πρώτη θέση στην λίστα με το «Πιο Θαυμαστό Σήμα...