Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Wine Paris & Vinexpo Paris θέτουν τα αλκοολούχα στο επίκεντρο

Η επερχόμενη έκθεση Wine Paris & Vinexpo Paris, που θα πραγματοποιηθεί από τις 13 έως τις 15 Φεβρουαρίου στη γαλλική πρωτεύουσα, και θα έχει μια νέα αίθουσα αφιερωμένη στα οινοπνευματώδη ποτά.

Περίπου 27 κατηγορίες οινοπνευματωδών ποτών θα εκπροσωπούνται στην αίθουσα Be Spirits, από αρμανιάκ έως κονιάκ, ουίσκι έως βερμούτ, ενώ θα υπάρχουν και εναλλακτικές λύσεις χωρίς αλκοόλ. Θα υπάρχει επίσης το Craft Pavilion, που προορίζεται για νέους και ανερχόμενους παραγωγούς οινοπνευματωδών ποτών, RTD, μπύρας και μηλίτη. Το επίκεντρο της αίθουσας θα είναι το Infinite Bar, ένα μπαρ μήκους 40 μέτρων όπου μπάρμαν από όλη την Ευρώπη θα μπορούν να επιδείξουν τη δημιουργικότητά τους όταν πρόκειται για κοκτέιλ.

Συμπληρωματικά, ο Rodolphe Lameyse, Διευθύνων Σύμβουλος της Vinexposium, δήλωσε: «Το 2023, τα οινοπνευματώδη ποτά, οι χειροτεχνίες και τα ποτά χωρίς αλκοόλ γίνονται ακόμη πιο σημαντικά με 20% επιπλέον επιφάνεια σε σύγκριση με την εκδήλωση του 2022 και 44% νέους εκθέτες. Μαζί με τους πολλούς Γάλλους εκθέτες, η διεθνής προσέλευση θα είναι πολύ έντονη με την επιστροφή του Βελγίου, του Καναδά, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ισλανδίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας, της Ρουμανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ελβετίας. Μαζί τους θα είναι το Ουζμπεκιστάν, η Τσεχία και το Βιετνάμ ως νεοφερμένοι στην έκθεση το 2023».

Τέλος, το πρόγραμμα, που θα πραγματοποιηθεί στο Porte de Versailles, θα περιλαμβάνει επίσης μια σειρά από νέες καινοτόμες εκδηλώσεις. Αυτές περιλαμβάνουν το «The Battle of the Mixologists» και πολλά masterclasses, συμπεριλαμβανομένου ενός για το κονιάκ, με επιμέλεια του παραγωγού Lucien Bernard, το συνέδριο «Sowine» (σχετικά με τη σχέση που έχουν οι νεότερες γενιές με το κρασί και τα οινοπνευματώδη ποτά) και ένα που παρέχεται από το Japan Sake και Σύλλογος Shochu.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε µικρή απόσταση από την Αθήνα, στις Ρίζες Αρκαδίας, βρίσκεται το Κτήµα Τσέλεπου. Εκεί µε την αδιάκοπη φροντίδα των περίπου 650 στρεµµάτων ιδιόκτητου αµπελώνα...

REPORTS

Με το ένα… πόδι στη Χαλκιδική και το άλλο στην Κρήτη και με γνώμονα την αειφορική παραγωγή ποιοτικών οίνων, μέσα από πολύ επιλεγμένες οινοποιήσεις,...

REPORTS

Με σήμα κατατεθέν τη μονοποικιλιακή μαλαγουζιά, το Κτήμα Γκιρλέμη έχει αναδειχθεί σε έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς κρασιών στην περιοχή του Δομοκού. Η επιτυχία...

REPORTS

Το μέλλον των οινοποιήσιμων σταφυλιών βρίσκεται στις ανθεκτικές ποικιλίες και στην εργαλειοθήκη της τεχνολογίας.