Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Δικαστική δικαίωση για το σήμα του Petrus με αποζημίωση περίπου 1,2 εκατ. ευρώ

Το διάσημο κτήμα του Pomerol καλωσόρισε μια νέα απόφαση του δικαστηρίου του Μπορντό μετά τις κατηγορίες ότι ένας άλλος παραγωγός έπληξε τη φήμη του ονόματος Petrus, αλλά η απόφαση υπόκειται σε έφεση.

Οι δικηγόροι του Petrus δήλωσαν ότι το Πρωτοδικείο του Μπορντό επικύρωσε εν μέρει τις αξιώσεις του κτήματος στο Pomerol σε μια απόφαση της 16ης Μαΐου.

Αυτή είναι η τελευταία ανατροπή σε μια μακροχρόνια μάχη, η οποία έχει επικεντρωθεί στο μάρκετινγκ του κρασιού «Petrus Lambertini» από το Μπορντό.

Παράλληλα, το δικαστήριο διέταξε τα κατηγορούμενα μέρη, συμπεριλαμβανομένων των CGM Vins και Direct Chais, να πληρώσουν 1,18 εκατ. ευρώ για προσβολή της φήμης του εμπορικού σήματος Petrus και διαπίστωσε ότι είχαν εμπλακεί σε «παρασιτικές» ενέργειες επιζήμιες για το όνομα Petrus, δήλωσαν οι δικηγόροι της περιουσίας Pomerol.

Πρόσθεσαν ωστόσο ότι η απόφαση υπόκειται σε έφεση.

Η εφημερίδα Sud-Ouest με έδρα το Μπορντό ανέφερε ότι τα άλλα μέρη στην υπόθεση εξέταζαν την προσφυγή και ότι ήταν πολύ πιθανό να προχωρήσουν. Η δημοσίευση επικαλέστηκε τον δικηγόρο Eric Agostini, ο οποίος είπε ότι εκπροσωπούσε τους αδελφούς Coureau, ιδρυτές της CGM Vins, στην πρόσφατη δικαστική υπόθεση.

Η Petrus υπέβαλε αρχικά καταγγελία για την εμπορία του κρασιού «Petrus Lambertini» στον εισαγγελέα τον Δεκέμβριο του 2011. Αυτό οδήγησε σε ποινικές διαδικασίες σχετικά με την πιθανότητα παραπλανητικών εμπορικών πρακτικών, σύμφωνα με τους δικηγόρους του Petrus.

Ωστόσο, μια ένοχη ετυμηγορία κατά της CGM Vins ανατράπηκε από το Εφετείο του Μπορντό το 2018 και μια αντεπίθεση του Petrus απορρίφθηκε στη συνέχεια από το Ακυρωτικό Δικαστήριο.

Η Petrus είχε επίσης ξεκινήσει αστικές διαδικασίες το 2015 και τις ξανάρχισε το 2020. Ένας εκπρόσωπος της Petrus είπε ότι η απόφαση αυτής της εβδομάδας σχετίζεται με αυτή τη διαδικασία και περιλαμβάνει επίσης μια νέα εταιρεία, την Direct Chais.

Το 2018, ο Stéphane Coureau, της CGM Vins, είπε στο Decanter μέσω email ότι το επίσημο εμπορικό σήμα του, «Coureau & Coureau Petrus Lambertini Major Burdegalensis 1208», είχε καταχωρηθεί νόμος από τη δημιουργία του και πρόσθεσε ότι το κρασί πήρε το όνομά του από τον πρώτο δήμαρχο του Μπορντό.

Τέλος, η Petrus δήλωσε σε μια δήλωση μετά την απόφαση της αστικής δίκης αυτής της εβδομάδας ότι δεσμεύεται να προστατεύσει το εμπορικό σήμα της στη Γαλλία και παγκοσμίως.

«Η εταιρεία επιθυμεί έτσι να εγγυηθεί στην εμπορική προέλευση των προϊόντων που προσδιορίζεται με την ονομασία «Petrus» και θα επιδιώξει με την αποφασιστικότητα κάθε εταιρείας που χρησιμοποιούσε το όνομα της».

 

ΠΗΓΗ: decanter.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το ΥΠΑΑΤ προωθεί και υποστηρίζει μέσω προγραμμάτων και συντονισμένων δράσεων το σύνολο των αμπελουργών και των οινοποιών με στόχο να αντιμετωπισθεί η δύσκολη χρονιά...

REPORTS

Οι μικρές ποσότητες, οι premium τιμές και η γενική έλλειψη γνώσης σχετικά με την οινική κουλτούρα της χώρας συνθέτουν τις προκλήσεις του Καναδά.

REPORTS

Σε μια κρίσιμη στιγμή για τον αμπελοοινικό τομέα που βρίσκεται αντιμέτωπος με την κλιματική κρίση και την τις μεταβαλλόμενες τάσεις των καταναλωτών πραγματοποιήθηκε στις...

REPORTS

Το ιστορικό Hôtel de Paris Monte-Carlo του Μονακό για να γιορτάσει την 150ή επέτειο λειτουργίας του λανσάρει ένα κονιάκ από σπάνιες σοδειές σταφυλιών και...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Η ενδυνάμωση του ρόλου των μικρών οινοποιητικών επιχειρήσεων της χώρας, που βρίσκονται υπό την ομπρέλα του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος βρέθηκε προ ημερών στο...

REPORTS

Η σειρά Single Vineyards του Οινοποιείου Αρτέµης Καραµολέγκος αποτελείται από κρασιά µε άψογη ποιότητα από µοναδικά κτήµατα στη Σαντορίνη.