Connect with us

Αναζήτηση

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Old Vine Project επιμορφώνει τον οινικό κόσμο

Το Old Vine Project της Νότιας Αφρικής ξεκίνησε μια διαδικτυακή πλατφόρμα εκμάθησης που έχει σχεδιαστεί για να «διατηρεί περισσότερους αμπελώνες στο έδαφος και να απασχολεί περισσότερους ανθρώπους», σύμφωνα με την επικεφαλής ανάπτυξης Nadia Hefer.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Αρχικά, το μάθημα «Introduction to Old Vines» αποτελείται από 10 ενότητες και περίπου 25 ώρες μελέτης. Το διαδικτυακό και αυτο-ρυθμισμένο μάθημα καλύπτει τις βασικές αρχές κάθε ενότητας, με έμφαση στον τρόπο με τον οποίο σχετίζεται με τα παλιά αμπέλια.

Η νέα Old Vine Academy, όπως έχει ονομαστεί, έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τους εργαζομένους στο εμπόριο και στο λιανικό εμπόριο. Ο Hefer, ο οποίος εργάζεται ως επικεφαλής της ομάδας ανάπτυξης για την ακαδημία και σύμβουλος έργου για το Old Vine Project, εξήγησε ότι η πρόθεση ήταν «η ακαδημία να απευθύνεται σε άτομα που εργάζονται στο εμπόριο και μπορούν να πουλήσουν παλιά κρασιά αμπέλου».

Τα κρασιά από παλιά αμπέλια της Νότιας Αφρικής πρέπει να είναι 35 ετών και άνω για να χρησιμοποιούν τη σφραγίδα Certified Heritage Vineyard στα μπουκάλια τους.

«Η ελπίδα είναι να εμπνεύσουμε τους ανθρώπους να μοιραστούν τις ιστορίες για τα παλιά αμπέλια. Είναι μια πραγματικά ιδιαίτερη κατηγορία για να δουλέψεις», τόνισε ο Hefer. «Ελπίζουμε ότι εάν περισσότεροι άνθρωποι είναι εκπαιδευμένοι και έχουν τη γνώση των παλαιών αμπελιών, μπορούμε να πουλήσουμε περισσότερα κρασιά για τους παραγωγούς μας, για να τα πληρώσουμε σε ανθρώπους που εργάζονται στην αλυσίδα αξίας».

Οι ενότητες θα καλύπτουν τον τρόπο σερβιρίσματος, αποθήκευσης και πώλησης παλαιών κρασιών αμπέλου, με σκοπό να παρέχουν πρακτική τεχνογνωσία στα μέλη του κρασιού εντός και εκτός εμπορίου.

Η εστίαση στο λιανικό εμπόριο και στο εμπόριο σηματοδοτεί μια μετατόπιση από την προέλευση του Old Vine Project, το οποίο ξεκίνησε με την εκπαίδευση των εργατών αμπελώνων να τείνουν σωστά στα παλαιότερα αμπέλια.

«Η εκπαίδευση ήταν πάντα ένα πολύ σημαντικό μέρος του Old Vine Project», πρόσθεσε ο Hefer. «Έχουμε κάνει πολλές εκπαιδεύσεις με εργάτες αμπελώνα, ειδικά εστιασμένες στις δεξιότητες κλαδέματος, γιατί αυτό έχει μεγάλο αντίκτυπο στη μακροζωία του αμπελώνα, αλλά και στην απόδοση του επόμενου τρύγου».

Ο Covid-19 έκανε μια παύση στην πρακτική εκπαίδευση και η ομάδα στο Old Vine Project «άρχισε να ερευνά ποιες άλλες συνεισφορές θα μπορούσαμε να κάνουμε», είπε ο Hefer.

Το Old Vine Project ξεκίνησε με την έναρξη του μαθήματος on-trade, αλλά σχεδιάζει να αναπτύξει περαιτέρω τόσο έναν κύκλο μαθημάτων αμπελουργίας όσο και ένα πρόγραμμα οινοποίησης, «έτσι μπορούμε να συγκεντρώσουμε όλες αυτές τις πληροφορίες σε μία πλατφόρμα», εξήγησε ο Hefer.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει χρηματοδοτηθεί από τον Imvini Wethu, μια ομάδα Γερμανών επενδυτών που δημιούργησαν μια μάρκα κρασιού κατά τη διάρκεια της πανδημίας για να υποστηρίξουν τη βιομηχανία κρασιού της Νότιας Αφρικής.

Τέλος, η ακαδημία εστιάζει στα παλιά αμπέλια της Νότιας Αφρικής, με «περίπου 20 διαφορετικές συνεντεύξεις βίντεο με οινοποιούς, αμπελουργούς, ανθρώπους του εμπορίου, προσωπικότητες των μέσων ενημέρωσης και πωλητές που συμβάλλουν στο περιεχόμενο», αλλά ο Hefer ενθάρρυνε τους επαγγελματίες του κρασιού εκτός της Νότιας Αφρικής να ασχοληθούν με την πλατφόρμα. «Σίγουρα θα δείτε μερικά γνωστά πρόσωπα στο περιεχόμενο», σημείωσε ο ίδιος.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το καθεστώς των Αδειών Φύτευσης (που αντικατέστησε το καθεστώς των Δικαιωμάτων Φύτευσης σύμφωνα με το οποίο το Δικαίωμα φύτευσης μπορούσε να γίνει αυτοτελώς αντικείμενο...

REPORTS

To Cellier Wine Fair, η πιο premium έκθεση οίνου και αποσταγμάτων, που διοργανώθηκε για 16η χρονιά από τις κάβες Cellier και από τη GENKA1877,...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια περιήγηση σε ολόκληρη την Ελλάδα μέσα από τα μοναδικά κρασιά των οινοποιών του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ) στις 11 και 12 Φεβρουαρίου...

REPORTS

Ένα νέο έργο στοχεύει να αξιολογήσει την ικανότητα των ρομπότ στον αμπελώνα να αντικαταστήσουν για τις διαδικασίες κλαδέματος και συγκομιδής σταφυλιών, που παραδοσιακά ήταν...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Από τις 10 έως και τις 26 Απριλίου 2024 θα διαρκέσει η διαδικασία αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αμπελώνων, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Η ενδυνάμωση του ρόλου των μικρών οινοποιητικών επιχειρήσεων της χώρας, που βρίσκονται υπό την ομπρέλα του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος βρέθηκε προ ημερών στο...

REPORTS

Η σειρά Single Vineyards του Οινοποιείου Αρτέµης Καραµολέγκος αποτελείται από κρασιά µε άψογη ποιότητα από µοναδικά κτήµατα στη Σαντορίνη.