Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Invivo η οινοποιητική εγκαινιάζει την πρώτη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο

Η εταιρεία αλκοολούχων της Νέας Ζηλανδίας Invivo & Co κυκλοφόρησε την Invivo Air, που θεωρείται ότι είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο, που συστάθηκε από οινοποιείο.

του Ζήση Πανάγου

Η Invivo, η οποία μετρά τη Sarah Jessica Parker και τον Graham Norton ως μετόχους και συνεργάτες, θα πραγματοποιήσει την πτήση της Invivo Air εντός της Νέας Ζηλανδίας στις αρχές του 2022 με ένα ναυλωμένο αεροπλάνο Saab 34 θέσεων.

Το παρθενικό ταξίδι θα ξεκινήσει από το Ώκλαντ στο Βόρειο Νησί της Νέας Ζηλανδίας, και θα φτάσει μέχρι το Κουίνσταουν στο Νότιο Νησί, μια πτήση με προβλεπόμενη διάρκεια περίπου 2 ωρών.

Οι συνιδρυτές της Invivo, Rob Cameron και Tim Lightbourne, εγκαινίασαν την αεροπορική εταιρεία, με σκοπό να δώσουν ιδιαίτερη έμφαση στο άνοιγμα των συνόρων του Ώκλαντ αυτήν την εβδομάδα, αφού ήταν κλειστά σε όλη την Νέα Ζηλανδία για 119 ημέρες.

Το Ώκλαντ φιλοξενεί το ένα τρίτο των πέντε εκατομμυρίων κατοίκων της Νέας Ζηλανδίας. Τον Αύγουστο η μεγαλύτερη πόλη της χώρας μπήκε σε lockdown, μετά το πρώτο κρούσμα του COVID-19 με την μετάδοση να παίρνει μεγάλες διαστάσεις τους επόμενους 6 μήνες. Το lockdown έχει αποδειχθεί πρόκληση για τους εγχώριους τουριστικούς φορείς και έχει επηρεάσει τους χώρους φιλοξενίας σε όλη τη χώρα.

Προτεραιότητα για θέσεις θα δοθεί στο προσωπικό φιλοξενίας και τουρισμού του Ώκλαντ, που έχει επηρεαστεί από το lockdown, σε μέλη του κοινού που δεν έχουν δει την οικογένεια ή τους φίλους τους στο South Island το 2021 λόγω των κλειστών συνόρων και τους μετόχους της Invivo από τις εκστρατείες crowdfunding.

Ο συνιδρυτής της Invivo & Co, Tim Lightbourne, δήλωσε σχετικά με το κλείσιμο των συνόρων: «Ήταν μια δύσκολη χρονική περίοδος, ιδιαίτερα για τους πελάτες των μπαρ και των εστιατορίων μας τόσο στο βόρειο όσο και στο νότιο νησί της Νέας Ζηλανδίας, που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τον τοπικό τουρισμό.

«Η εκτέλεση μιας πτήσης προς το Νότιο Νησί είναι ένας τρόπος με τον οποίο μπορούμε να δείξουμε στο κοινό ότι η χώρα είναι ξανά ανοιχτή για τον εσωτερικό τουρισμό και ταυτόχρονα να υποστηρίξουμε ορισμένους από αυτούς που πέρασαν ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές.»

«Δεν αποκλείουμε περαιτέρω πτήσεις προς άλλους προορισμούς της Νέας Ζηλανδίας ή ακόμη και διεθνείς πτήσεις κάποια μέρα. Στην Invivo Air είναι business class σε κάθε ποτήρι.»

Οι επισκέπτες του ταξιδιού θα απολαύσουν μια 24ωρη σειρά από ειδικές εμπειρίες που έχουν προγραμματίσει η Invivo και οι συνεργάτες της στο Κουίνσταουν, συμπεριλαμβανομένης της διαμονής στο The Hilton Queenstown και των επισκέψεων στους καλλιεργητές του Invivo στο Central Otago.

 

Πηγή: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Τα Οινοποιεία Boutari υποστήριξαν για δεύτερη χρονιά τον θεσμό των “Χρυσών Σκούφων”, την κορυφαία διοργάνωση γαστρονομίας, κατά τη διάρκεια της οποίας οι προσκεκλημένοι είχαν...

REPORTS

Για ακόμα μία χρονιά το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης συμμετέχει στην Εθνική Δράση «Ανοικτές Πόρτες» στα Οινοποιεία της Ελλάδας, η οποία θα λάβει χώρα το...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, στις 20.00 στο The Met Hotel, με οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα, θα γίνουν δοκιμές οίνων στα τύφλα.

REPORTS

Ιδιαίτερο το γεωφυσικό ανάγλυφο της Σάμου με τις μεγάλες κλίσεις του εδάφους, επιβλητικούς ορεινούς όγκους, χωριά-αετοφωλιές και κατοίκους εργατικούς που αγαπούν την καλλιέργεια του...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η Σταυρούλα Κουράκου-Δραγώνα, η μεγάλη κυρία του ελληνικού κρασιού έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας πίσω της μια μεγάλη συγγραφική παρακαταθήκη γύρω από τα ζητήματα...

REPORTS

Από τις 10 έως και τις 26 Απριλίου 2024 θα διαρκέσει η διαδικασία αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αμπελώνων, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση.

REPORTS

To Οινοποιείο Ιδαία με χαρά παρουσιάζει τις νέες ετικέτες των «ΙΔΑΙΑ CLASSICS» ενός λευκού και ενός ερυθρού, που αποτελούν την κλασική σειρά κρασιών του...

REPORTS

Το οικογενειακό οινοποιείο από την περιοχή Penedès της Ισπανίας, το ξακουστό Familia Torres ξαναπήρε την πρώτη θέση στην λίστα με το «Πιο Θαυμαστό Σήμα...