Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Νότια Αφρική προωθεί premium οίνους, καθώς οι πωλήσεις αξίας αυξάνονται

Η κληρονομιά των εισαγωγικών κρασιών από τη Νότια Αφρική αλλάζει στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς οι πωλήσεις αξίας των εξαγωγών της χώρας συνεχίζουν να ξεπερνούν την αύξηση του όγκου.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Η κληρονομιά «value for money» είναι αυτή που πολλοί Νοτιοαφρικανοί παραγωγοί θέλουν απεγνωσμένα να αποτινάξουν. Το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει μια από τις μεγαλύτερες εξαγωγικές αγορές για το κρασί της χώρας, πράγμα που σημαίνει, ότι η εμπιστοσύνη του βρετανού καταναλωτή είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση της περιοχής.

Ο Mike Ratcliffe είναι ο πρόεδρος της Stellenbosch Wine Routes και ιδρυτής της εταιρείας παροχής επιχειρηματικών συμβουλών Wine Business Advisors. Πιστεύει ότι αυτή η ποιοτική στροφή έχει ήδη απογειωθεί μεταξύ των παραγωγών.

«Αν κοιτάξετε γύρω από τη Νότια Αφρική, όπου κι αν κοιτάξετε, όλα έχουν να κάνουν με την premiumization», τόνισε. Οι παραγωγοί «πυροβολούν συνεχώς για υψηλότερη τιμή», σε μια προσπάθεια να απομακρυνθούν από αυτήν την κληρονομιά της οικονομικής προσιτότητας, και για ορισμένους τουλάχιστον, φαίνεται να λειτουργεί.

«Το κορυφαίο άκρο της γραμμής της Νότιας Αφρικής δεν ήταν ποτέ πιο δυναμικό και, τολμώ να το πω, κερδοφόρο», σημείωσε ο Ratcliffe.

Στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, αυτή η ανοδική τροχιά αντανακλάται στην αύξηση των πωλήσεων αξίας, η οποία ξεπερνά συνεχώς την αύξηση όγκου τα τελευταία χρόνια, συνεχίζοντας το 2022. Σε συνδυασμό με την αύξηση των τιμών, αυτή η ανάπτυξη δείχνει ότι βλέπουμε περισσότερες εξαγωγές υψηλότερης τιμής κρασιά στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.

Έπειτα, η αξία των εξαγωγών στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε κατά ένα πέμπτο (20%) το 2021, με το ραντ ανά λίτρο (RPL) να αυξάνεται κατά 7%, δείχνουν τα στοιχεία της Wines of South Africa (WoSA). Αυτή η αύξηση είναι συνέχεια της τάσης που διαμορφώθηκε το προηγούμενο έτος, η οποία σημείωσε αύξηση της αξίας των εξαγωγών κατά 23%, σε συνδυασμό με μια αύξηση 15% στο RPL των κρασιών της Νότιας Αφρικής.

Ωστόσο, οι πωλήσεις κρασιών σε όλα τα επίπεδα τιμών σημειώνουν σταθερή άνοδο. Οι πωλήσεις αξίας μπορεί να αυξάνονται με ταχύτερο ρυθμό από τον όγκο, αλλά οι πωλήσεις όγκου εξακολουθούν να αυξάνονται, με τον όγκο των εξαγωγών στο Ηνωμένο Βασίλειο να αυξάνεται κατά 12% πέρυσι, έναντι του άλματος κατά 7% το 2020.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Το Κτήμα Γεροβασιλείου, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και θέλοντας να στηρίξει την τοπική κοινωνία, βραβεύει για τέταρτη χρονιά τους αριστεύσαντες τελειόφοιτους μαθητές...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Τα Οινοποιεία Boutari υποστήριξαν για δεύτερη χρονιά τον θεσμό των “Χρυσών Σκούφων”, την κορυφαία διοργάνωση γαστρονομίας, κατά τη διάρκεια της οποίας οι προσκεκλημένοι είχαν...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Από τις 10 έως και τις 26 Απριλίου 2024 θα διαρκέσει η διαδικασία αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αμπελώνων, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Η σειρά Single Vineyards του Οινοποιείου Αρτέµης Καραµολέγκος αποτελείται από κρασιά µε άψογη ποιότητα από µοναδικά κτήµατα στη Σαντορίνη.

REPORTS

Η ενδυνάμωση του ρόλου των μικρών οινοποιητικών επιχειρήσεων της χώρας, που βρίσκονται υπό την ομπρέλα του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος βρέθηκε προ ημερών στο...