Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η νέα έκθεση κρασιού της Νότιας Γαλλίας θα λάβει χώρα στο Μονπελιέ

Η έκθεση Taste Wines from Occitania ανακοίνωσε μια ολοκαίνουργια εκδήλωση που λαμβάνει χώρα τον Μάιο στο Μονπελιέ, κατά την οποία αγοραστές, έμποροι κρασιών, χονδρέμποροι και σομελιέ καλούνται να (ξανα)ανακαλύψουν τους αμπελώνες και τα κρασιά της περιοχής.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν περίπου 250 αμπελουργοί, συνεταιριστικά οινοποιεία και διαπραγματευτές από τη Νοτιοδυτική Γαλλία, το Roussillon και το Languedoc, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν με τους εκτιμώμενους 2.000 εμπορικούς επισκέπτες που πρόκειται να παρευρεθούν.

Το διήμερο Dégustez en V.O! θα παρέχει έναν αγωγό δέσμευσης μεταξύ των εκθετών και των εμπορικών αγοραστών, ενώ θα εξετάζει επίσης βασικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία κρασιού μέσω μιας σειράς συνεδρίων, γευσιγνωσίας και masterclasses.

Ο συγγραφέας και φωτογράφος, Marc Médevielle, ο οποίος έχει αναλάβει να συγκεντρώσει τα συνέδρια και τις γευσιγνωσίες, είπε:

«Βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο της αλλαγής της θάλασσας που παρατηρείται από τη βιομηχανία κρασιού. Η υπερθέρμανση του πλανήτη υπαγορεύει αλλαγές στους αμπελώνες συγκρίσιμες με αυτές που προκάλεσε η φυλλοξήρα στα τέλη του 19ου αιώνα. Το Μονπελιέ βρισκόταν στο επίκεντρο της αναγέννησης της οινοβιομηχανίας, οδηγώντας την έρευνα και τη μεταφορά εμπειρίας για τους αμπελουργούς που αντιμετώπισαν μια απρόβλεπτη κρίση όπου χρειαζόταν μια επείγουσα αντίδραση. Σε αυτήν την περίπτωση, και χωρίς να επιθυμούμε να ελαχιστοποιήσουμε τα πρόσφατα κλιματικά φαινόμενα, έχουμε την ευκαιρία να προγραμματίσουμε εκ των προτέρων και να προλάβουμε τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, ανακαλύπτοντας εκ νέου χαρακτηριστικές ποικιλίες σταφυλιών που μπορούν να αντιμετωπίσουν την ξηρασία και τη ζέστη για να παράγουμε κρασιά με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ και πιο εύγεστα. Αυτό είναι ένα μακροπρόθεσμο έργο. Η Occitania έχει έναν κεντρικό ρόλο να παίξει καθώς και το Dégustez en V.O! θα δώσουν την ευκαιρία σε ερευνητές, αμπελουργούς και υπεύθυνους φυτωρίων, για παράδειγμα, να εκφραστούν για όλα τα ζητήματα που αφορούν τις κληρονομικές ποικιλίες σταφυλιών».

 

Πηγή: thedrinksbusiness.com

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε µικρή απόσταση από την Αθήνα, στις Ρίζες Αρκαδίας, βρίσκεται το Κτήµα Τσέλεπου. Εκεί µε την αδιάκοπη φροντίδα των περίπου 650 στρεµµάτων ιδιόκτητου αµπελώνα...

REPORTS

Με το ένα… πόδι στη Χαλκιδική και το άλλο στην Κρήτη και με γνώμονα την αειφορική παραγωγή ποιοτικών οίνων, μέσα από πολύ επιλεγμένες οινοποιήσεις,...

REPORTS

Με σήμα κατατεθέν τη μονοποικιλιακή μαλαγουζιά, το Κτήμα Γκιρλέμη έχει αναδειχθεί σε έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς κρασιών στην περιοχή του Δομοκού. Η επιτυχία...

REPORTS

Το μέλλον των οινοποιήσιμων σταφυλιών βρίσκεται στις ανθεκτικές ποικιλίες και στην εργαλειοθήκη της τεχνολογίας.