Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η κοιλάδα της Νάπα είναι μία «πόλη φαντάσμα» αυτό το καλοκαίρι

Η περίοδος συγκομιδής είναι επίσημα σε εξέλιξη, αλλά το αυξανόμενο κόστος ξενοδοχείων και οι γευσιγνωσίες μόνο για κρατήσεις κρατούν τους τουρίστες μακριά από τη χώρα του κρασιού της Καλιφόρνια.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Σε αντίθεση με την περσινή συγκομιδή τουριστών, η Napa Valley ήταν σχετικά άδεια αυτό το καλοκαίρι, με τα ξενοδοχεία μισογεμάτα και μια ιδιαίτερη έλλειψη διεθνών ταξιδιωτών.

Διάφοροι παράγοντες συμβάλλουν στην επιβράδυνση, κυρίως το γεγονός ότι το μέσο δωμάτιο ξενοδοχείου στη Νάπα είναι τώρα 455 $ ανά διανυκτέρευση, από 349 $ ανά διανυκτέρευση το 2021.

Το San Francisco Chronicle μάλιστα ανέφερε ότι στο Yountville, υπήρχε ένα «ανήκουστο χαμηλό ποσοστό πληρότητας 56% τον Ιούνιο σε σύγκριση με το επίπεδο πληρότητας 72% πριν από την πανδημία».

Επιπλέον, Σσε αυτό ένα hangover από τον Covid, που σημαίνει ότι πολλά οινοποιεία εξακολουθούν να λειτουργούν με ραντεβού μόνο για κράτηση για γευσιγνωσίες και είναι εύκολο να καταλάβει κανείς  γιατί έχει επιβραδυνθεί ο ρυθμός ανάπτυξης. Τα μέτρα, που εισήχθησαν για τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς αυτοαποστασιοποίησης κατά τη διάρκεια της πανδημίας, παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό σε ισχύ, αποκλείοντας τις περιπάτους. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση γευσιγνωσίας κρασιού Sonoma, το 85% των αιθουσών γευσιγνωσίας της κομητείας Sonoma εξακολουθούν να είναι μόνο κατόπιν ραντεβού.

Τον Ιούλιο, «η Νάπα ήταν μια πόλη-φάντασμα», είπε στο Chronicle η Katie Hamilton Shaffer, ιδιοκτήτρια της οινικής συλλογικότητας Feast it Forward.

«Πιστεύαμε ότι θα μας χτυπήσουν τα Σαββατοκύριακα και αυτό δεν συνέβη. Κοιταζόμασταν Σαββατοκύριακο μετά από Σαββατοκύριακο, και αναρωτιόμασταν, «Τι συμβαίνει;» Πότε θα αρχίσει να μαζεύεται;»

Οι επιχειρήσεις που βασίζονται στο εμπόριο του οινοτουρισμού της Νάπα, συμπεριλαμβανομένων εστιατορίων, ξενοδοχείων και υπηρεσιών θυρωρείου, θεωρούν ότι χρειάζονται απεγνωσμένα πράγματα για να ανακάμψουν ενόψει ενός παραδοσιακά αργού χειμώνα.

«Ήταν μια διαφορετική σεζόν από ό,τι περίμενε κανείς από εμάς. Όλοι σχεδιάζαμε να συμβεί αυτό το Roaring Twenties», είπε η Alison Smith-Story, συνιδιοκτήτρια των Smith Story Wine Cellars στο Healdsburg.

Εν τω μεταξύ, το Ηνωμένο Βασίλειο σημείωσε αριθμό ρεκόρ αναζητήσεων Google για «διαμονές αμπελώνων» κατά τον Ιούλιο του 2022. Οι αναζητήσεις για διαλείμματα που δαπανήθηκαν σε αγγλικούς αμπελώνες αυξήθηκαν κατά 110%.

Τον Ιούνιο, η Airbnb κυκλοφόρησε μια νέα κατηγορία «Vineyard» με 120.000 διαμονές σε αμπελώνες σε όλο τον κόσμο, ως απάντηση στην ανάλυση, που έδειξε ότι περισσότεροι άνθρωποι από ποτέ αναζητούσαν διαμονή σε αμπελώνες.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Η μεγάλη γιορτή του Πάσχα πλησιάζει... και μπορεί ο πρωταγωνιστής της ημέρας να είναι ο οβελίας, παρόλα αυτά μία σειρά από συνταγές της μεσογειακής...

REPORTS

Το Κτήμα Γεροβασιλείου, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και θέλοντας να στηρίξει την τοπική κοινωνία, βραβεύει για τέταρτη χρονιά τους αριστεύσαντες τελειόφοιτους μαθητές...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Η ενδυνάμωση του ρόλου των μικρών οινοποιητικών επιχειρήσεων της χώρας, που βρίσκονται υπό την ομπρέλα του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος βρέθηκε προ ημερών στο...

REPORTS

Η σειρά Single Vineyards του Οινοποιείου Αρτέµης Καραµολέγκος αποτελείται από κρασιά µε άψογη ποιότητα από µοναδικά κτήµατα στη Σαντορίνη.