Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η βιομηχανία του οίνου επιδιώκει να συγκεντρώσει χρήματα για την Ουκρανία

Καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται, η βιομηχανία ποτών συνεχίζει να προσφέρει την υποστήριξή της με διάφορους τρόπους.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Εκτός από τις δημοπρασίες εκλεκτών κρασιών, έχουν αναληφθεί περαιτέρω πρωτοβουλίες για τη συγκέντρωση χρημάτων για όσους βρίσκονται σε κρίση.

Ο εισαγωγέας κρασιού Les Caves de Pyrene με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο βοηθά στη μετεγκατάσταση οικογενειών που φεύγουν από την κατεστραμμένη από τον πόλεμο Ουκρανία και την εγκατάστασή τους σε ασφαλή καταφύγια σε όλη την Ευρώπη, σε καταλύματα που παρέχουν οι ευρωπαίοι οινοποιοί του εισαγωγέα.

Προκειμένου να βοηθήσει στην κάλυψη του υλικοτεχνικού κόστους της μετεγκατάστασης οικογενειών, ο εισαγωγέας ανακοίνωσε ότι θα διοργανώσει δημοπρασία συγκέντρωσης κεφαλαίων και φιλανθρωπικό δείπνο στις 9 Μαΐου στο βραβευμένο με αστέρι Michelin Galvin La Chapelle στο Λονδίνο.

Η βραδιά θα περιλαμβάνει μια ζωντανή δημοπρασία σπάνιων και εμβληματικών κρασιών, μεγάλων μορφών και παλαιότερων σοδειών, καθώς και περιηγήσεις σε αμπελώνες και γευστικές εμπειρίες.

Μεταξύ των σπάνιων που προσφέρονται θα είναι ένα Imperial (6L) του Château Haut-Brion 1995, ένα jeroboam από Montevertine Pergole Le Torte, magnum του Domaine des Miroirs και σπάνια μπουκάλια Domaine Pierre Overnoy. Εκτός από τη ζωντανή δημοπρασία, υπάρχει και διαδικτυακή δημοπρασία.

Παράλληλα, ο οίκος δημοπρασιών κρασιού και οινοπνευματωδών ποτών Acker με έδρα τις ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι έχει συνεργαστεί με παγκόσμιες εταιρείες κρασιού για να φιλοξενήσει μια δημοπρασία εκλεκτού κρασιού, με τα έσοδα να δωρίζονται στο World Central Kitchen – μια μη κερδοσκοπική οργάνωση, που ιδρύθηκε από τον σεφ Jose Andres για να υποστηρίξει την ανακούφιση ανθρωπιστικές, κλιματικές και κοινοτικές κρίσεις.

Η Société des Amis du Champagne, η Commanderie de Bordeaux, η Commanderie des Costes du Rhône, η Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs Baillage de New York και το Wine & Spirits Magazine έχουν όλα δωρεά παρτίδες για τη δημοπρασία.

Στο Μπορντό, ο Laurent Fortin, Επίτιμος Πρόξενος στην Ουκρανία για την περιοχή Nouvelle Aquitaine και ιδιοκτήτης του Château Dauzac, κάλεσε για δωρεές από τον κόσμο του κρασιού για μια φιλανθρωπική δημοπρασία που φιλοξενείται από την ηλεκτρονική πλατφόρμα δημοπρασιών iDealWine. Πολλά σπάνια μπουκάλια και μεγάλες μορφές βγήκαν στο σφυρί.

Οι Ιταλοί ενισχύονται επίσης, καθώς οι περιφερειακοί φορείς Brunello, Chianti Classico και Bolgheri πραγματοποίησαν μια δημοπρασία με την ονομασία Vini per la Pace (Κρασί για την Ειρήνη) στην εμπορική έκθεση Vinitaly στη Βερόνα τον περασμένο μήνα.

Η δημοπρασία προσέφερε μια μεγάλη γκάμα μοναδικών μπουκαλιών της Τοσκάνης από σπάνια σοδειά και σε μεγάλες μορφές και συγκεντρώθηκαν 19.175 £ για την Caritas Internationalis, η οποία παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια στους πρόσφυγες.

Ο διευθυντής του Brunello Consorzio, Michele Fontana, δήλωσε: «Είμαστε πραγματικά περήφανοι για όλους τους οινοποιούς των Brunello di Montalcino, Chianti Classico και Bolgheri-Bolgheri Sassicaia για την άμεση και γενναιόδωρη συμμετοχή τους σε αυτή την πρωτοβουλία.

Επειδή μπόρεσαν να δημιουργήσουν τόσες πολλές συμμετοχές και προσφορές από οινοπαραγωγούς, έχουν ακόμη μια δημοπρασία στα σκαριά.

Περισσότερα ιταλικά κρασιά βγαίνουν στο σφυρί για να συγκεντρώσουν χρήματα για τους Ουκρανούς πρόσφυγες. Η παραγωγός αφρώδους κρασιού Ferrari Trento, επίσημος χορηγός για τη Formula 1, έβαλε σε δημοπρασία τα jeroboam της ειδικής έκδοσης της Formula 1 Trentodoc Blanc de Blancs, υπογεγραμμένα από τους νικητές οδηγούς. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού.

Οι δημοπρασίες Wines for Ukraine και Wine Unites for Ukraine, που αναφέρθηκαν από την Decanter τον Μάρτιο, συγκέντρωσαν £4.770 και £87.938 αντίστοιχα

Ωστόσο, η συγκέντρωση χρημάτων μέσω δημοπρασιών κρασιού είναι μόνο ένας τρόπος στήριξης της Ουκρανίας μέσα από την κρίση, υπάρχουν και άλλοι τρόποι που η βιομηχανία έχει προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια.

Η Διεθνής Ένωση Σομελιέ έχει ξεκινήσει μια πλατφόρμα απασχόλησης με στόχο να βοηθήσει τους Ουκρανούς πρόσφυγες να βρουν δουλειά στον τομέα των ποτών. Η πλατφόρμα θα επιτρέπει σε παραγωγούς κρασιού, εστιατόρια, μπαρ, λιανοπωλητές, χονδρεμπόρους και άλλους να διαφημίζουν θέσεις εργασίας απευθείας σε πρόσφυγες από την Ουκρανία. Όλες οι προσφορές εργασίας και οι αποσπάσεις θα ελεγχθούν από την ένωση.

Η Nocking Point Wines, με έδρα τη Walla Walla στην Πολιτεία της Ουάσιγκτον, κυκλοφόρησε μια ειδική έκδοση του 2019 Outside red blend, με την ετικέτα να σχεδιάζεται γύρω από την ουκρανική σημαία. Τα έσοδα πηγαίνουν στην καμπάνια Stand with Ukraine GoFundMe που ξεκίνησε από τους Ashton Kutcher και Mila Kunis. Ο Kunis γεννήθηκε στην Ουκρανία και το ζευγάρι έχει συνεργαστεί με την Nocking Point Wines για να συγκεντρώσει χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Ενώ, ο Sergiy Stakhovsky, ο Ουκρανός σταρ του τένις που έγινε οινοποιός, έχει πάρει τα όπλα για να πολεμήσει για τη χώρα του.

 

ΠΗΓΗ: decanter.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Σε μια κρίσιμη στιγμή για τον αμπελοοινικό τομέα που βρίσκεται αντιμέτωπος με την κλιματική κρίση και την τις μεταβαλλόμενες τάσεις των καταναλωτών πραγματοποιήθηκε στις...

REPORTS

Το ιστορικό Hôtel de Paris Monte-Carlo του Μονακό για να γιορτάσει την 150ή επέτειο λειτουργίας του λανσάρει ένα κονιάκ από σπάνιες σοδειές σταφυλιών και...

REPORTS

Το οικογενειακό οινοποιείο από την περιοχή Penedès της Ισπανίας, το ξακουστό Familia Torres ξαναπήρε την πρώτη θέση στην λίστα με το «Πιο Θαυμαστό Σήμα...

REPORTS

Με κρασιά της δεύτερης εσοδείας τοποθετείται ήδη στην αγορά ο Αγροτικός Συνεταιρισμός της Πάρου, μετά την αναβίωσή του.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Από τις 10 έως και τις 26 Απριλίου 2024 θα διαρκέσει η διαδικασία αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αμπελώνων, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση.

REPORTS

To Οινοποιείο Ιδαία με χαρά παρουσιάζει τις νέες ετικέτες των «ΙΔΑΙΑ CLASSICS» ενός λευκού και ενός ερυθρού, που αποτελούν την κλασική σειρά κρασιών του...

REPORTS

Το οικογενειακό οινοποιείο από την περιοχή Penedès της Ισπανίας, το ξακουστό Familia Torres ξαναπήρε την πρώτη θέση στην λίστα με το «Πιο Θαυμαστό Σήμα...

REPORTS

Οι λάτρεις του κρασιού της Βουργουνδίας μπορεί να έχουν περισσότερες επιλογές, αφού οι δύο τελευταίες σοδειές βοήθησαν στην αναπλήρωση των αποθεμάτων στα κελάρια των...