Connect with us

Αναζήτηση

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Η βιοδυναμική γεωργία που λανσάρει ο Sting δεν περνά στην Ιταλία

Οι μέθοδοι βιοδυναμικής γεωργίας, όπως αυτές που χρησιμοποίησε ο Sting στον αμπελώνα του στην Τοσκάνη, απέτυχαν να κερδίσουν νομική αναγνώριση στην Ιταλία, μετά από μπλοκάρισμα από τον πρόεδρο της χώρας.

Το νομοσχέδιο που επικαλείται τη βιοδυναμική καλλιέργεια, το οποίο πέρυσι κέρδισε την έγκριση της ιταλικής Γερουσίας, χρειαζόταν μόνο μία ακόμη ψήφο στην Κάτω Βουλή για να γίνει νόμος, ωστόσο, μετά την οργή των επιστημόνων, που υπέβαλαν αίτηση εναντίον του μπλοκαρίστηκε.

Σύμφωνα με τους New York Times, οι εκθέσεις εμπειρογνωμόνων κρασιού, οι οποίες επέκριναν τον τραγουδιστή που μετατράπηκε στις μεθόδους του παραγωγού κρασιού, έχουν τώρα υποστηριχθεί από Ιταλούς βουλευτές αυτή την εβδομάδα, μπλοκάροντας και τροποποιώντας ένα νομοσχέδιο που θα παρείχε νομική αναγνώριση στις βιοδυναμικές μεθόδους.

Ο βουλευτής Riccardo Magi, ο οποίος ηγήθηκε της αντιπολίτευσης στη βιοδυναμική, είπε: «Αποφύγαμε να δώσουμε επίσημη θέση σε μια μέθοδο που δεν έχει βάση στην επιστήμη».

Σημειώθηκε ότι, εάν αφεθεί αμετάβλητο, το νομοσχέδιο θα είχε σχεδόν βέβαιο ότι η βιοδυναμική θα εξισωνόταν με τη βιολογική γεωργία, επιλέγοντας τη μέθοδο που χρησιμοποιείται στο κτήμα Sting’s Il Palagio και χιλιάδες άλλες για χρηματοδότηση και προώθηση για το μέλλον.

Αφότου, εγκρίθηκε από τη γερουσία, οι Ιταλοί βουλευτές ψήφισαν για την άμεση αλλαγή της νομοθεσίας, ενισχύοντας μια ακόμη μάχη μεταξύ της επιστήμης και 4.500 Ιταλών αγροτών, συμπεριλαμβανομένου του Sting, που ορκίζονται σε τέτοιες τεχνικές.

Η κριτικός κρασιού Jane MacQuitty δήλωσε: «Εμπιστευτείτε τους Ιταλούς να έρθουν σε επαφή με όλα τα αγιαστήρια για τα βιοδυναμικά κρασιά. Ο Αυστριακός φιλόσοφος Ρούντολφ Στάινερ μπορεί να είχε κάποιες περίεργες θεωρίες, αλλά το βιοδυναμικό κρασί είναι μόνο ένα βήμα πιο πάνω από την παραγωγή βιολογικού κρασιού, ενθαρρύνοντας κάθε αμπελώνα να είναι ο καλύτερος που μπορεί».

 

ΠΗΓΗ: thedrinkbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Η μεγάλη γιορτή του Πάσχα πλησιάζει... και μπορεί ο πρωταγωνιστής της ημέρας να είναι ο οβελίας, παρόλα αυτά μία σειρά από συνταγές της μεσογειακής...

REPORTS

Το Κτήμα Γεροβασιλείου, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και θέλοντας να στηρίξει την τοπική κοινωνία, βραβεύει για τέταρτη χρονιά τους αριστεύσαντες τελειόφοιτους μαθητές...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Η ενδυνάμωση του ρόλου των μικρών οινοποιητικών επιχειρήσεων της χώρας, που βρίσκονται υπό την ομπρέλα του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος βρέθηκε προ ημερών στο...

REPORTS

Η σειρά Single Vineyards του Οινοποιείου Αρτέµης Καραµολέγκος αποτελείται από κρασιά µε άψογη ποιότητα από µοναδικά κτήµατα στη Σαντορίνη.