Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η αύξηση στο κόστος του γυαλιού πορτογαλικού κρασιού

Στην Πορτογαλία, τα γυάλινα μπουκάλια κοστίζουν 50% περισσότερο από ό,τι πριν από ένα χρόνο, κάτι που αποτελεί βασικό παράγοντα που συμβάλλει στην αύξηση της τιμής του κρασιού.

Η αύξηση οφείλεται στην κρίση των καυσίμων, η οποία έχει επηρεάσει ιδιαίτερα την παραγωγή γυαλιού. Αν και η πορτογαλική κυβέρνηση έχει υποσχεθεί υποστήριξη για τον κλάδο, το πακέτο των 400 εκατομμυρίων ευρώ έχει επικριθεί από το ειδησεογραφικό πρακτορείο Expresso για την αποκατάσταση μόνο της «χαμένης αγοραστικής δύναμης» το επόμενο έτος.

Η Aveleda είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός του Vinho Verde που πωλείται με την ετικέτα Casal Garcia. Ο συν-διευθύνων σύμβουλος του οινοποιείου είπε στο The Portugal News ότι η «μέτρια αύξηση» των τιμών κατά 3% «προφανώς δεν ήταν αρκετή», και συμπλήρωσε λέγοντας ότι: «Περισσότερες αυξήσεις είναι αναπόφευκτες στα μέσα ή προς το τέλος του έτους, καθώς δεν είναι εφικτό να διατηρηθούν οι τρέχουσες τιμές». Εξέφρασαν επίσης φόβους ότι οι καταναλωτές μπορεί να ανταποκριθούν επιλέγοντας κουτιά μπύρας και κρασιά σε κουτί.

Ο πληθωρισμός αύξησε επίσης το κόστος συσκευασίας, φελλού και έκανε πιο δαπανηρές τις παραδόσεις κρασιού λόγω της αύξησης των τιμών των καυσίμων και του κόστους των παλετών που αυξάνεται.

Προς το παρόν, ένα μπουκάλι Casal Garcia Vinho Verde πωλείται στα 3,67 € στους αμπελώνες της Πορτογαλίας, πολύ κοντά στη λιανική τιμή ενός συγκρίσιμου κρασιού που πωλείται με την ετικέτα της Aveleda. Η Casal Garcia είναι μια από τις πιο αναγνωρισμένες μάρκες Vinho Verde στην Πορτογαλία και εξάγεται επίσης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η κρίση των καυσίμων είχε ήδη επιπτώσεις στη βιομηχανία ποτών στη γειτονική Ισπανία, με την απεργία των μεταφορέων που προέκυψε να προκαλεί προβλήματα εφοδιασμού σε ζυθοποιίες και εστιατόρια.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε µικρή απόσταση από την Αθήνα, στις Ρίζες Αρκαδίας, βρίσκεται το Κτήµα Τσέλεπου. Εκεί µε την αδιάκοπη φροντίδα των περίπου 650 στρεµµάτων ιδιόκτητου αµπελώνα...

REPORTS

Με το ένα… πόδι στη Χαλκιδική και το άλλο στην Κρήτη και με γνώμονα την αειφορική παραγωγή ποιοτικών οίνων, μέσα από πολύ επιλεγμένες οινοποιήσεις,...

REPORTS

Με σήμα κατατεθέν τη μονοποικιλιακή μαλαγουζιά, το Κτήμα Γκιρλέμη έχει αναδειχθεί σε έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς κρασιών στην περιοχή του Δομοκού. Η επιτυχία...

REPORTS

Το μέλλον των οινοποιήσιμων σταφυλιών βρίσκεται στις ανθεκτικές ποικιλίες και στην εργαλειοθήκη της τεχνολογίας.