Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η αυλαία έπεσε για το φαντασμαγορικό Wine & Spirits Show του Τσέλσι

Μια επιλογή από περίπου 120 χρυσούς και βραβευμένους με μετάλλιο Master από διαγωνισμούς γευσιγνωσίας της db’s Wine Master παρουσιάστηκε το Σαββατοκύριακο στο Chelsea’s Wine & Spirits Show.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Την παράσταση έκλεψαν κρασιά από όλες τις διάσημες οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου από την Τοσκάνη έως τη Ριόχα, το Μπορντό έως τη Μπαρόσα και τη Νάπα έως τη Μεντόζα, με φιάλες που στοιχίζουν από 10 λίρες έως 500 λίρες, μεταξύ αυτών είναι το Château Pape Clément και το Penfolds Bin 707 από το 2019, που αποτελούν δύο από τα καλύτερα κρασιά με βάση το Cabernet στον κόσμο από μια εξαιρετική σοδειά σε διαφορετικά ημισφαίρια.

Μεταξύ άλλων, στην έκθεση υπήρχε γλυκό κρασί από το Royal Tokaji Winery, βιολογικό port από τη Fonseca, το κορυφαίο Cabernet από τη Napa (Mt Brave) και την Τοσκάνη (Mazzei), καθώς επίσης και Malbec, το σύμβολο της Mendoza, από την προσφάτως διαδεδομένη περιοχή Gualtallary.

Εν συνεχεία, οι επισκέπτες μπορούσαν να δοκιμάσουν μπουκάλια από την Barossa, συμπεριλαμβανομένου του υπέροχου παλιού αμπέλου Shiraz του Gatt, και τα απίστευτα κρασιά από το Chateau Tanunda της ίδιας περιοχής. Υπάρχει επίσης το ιταλικό Nebbiolo, και το γαλλικό Grenache από το Châteauneuf-du-Pâpe, μαζί με το κορυφαίο Καλιφορνέζικο Pinot Noir (La Crema και Hahn).

Περαιτέρω οινικές επιλογές εμφανίζονται με τη μορφή των σπουδαίων Grosses Gewächs Riesling από το Weingut Hans Wirsching της Γερμανίας, των εκλεκτών αγγλικών fizz από το Hambledon και του Langhams, καθώς επίσης και την κορυφαίας κατηγορίας σαμπάνια από τους Lanson και Henriot.

Τέλος, πέρα από αυτά τα αξιοθέατα, υπήρχε επίσης η ευκαιρία να παρακολουθήσει κάνείς masterclass για μια ευρεία γκάμα θεμάτων, από την Pol Roger Champagne έως το Pinot Grigio από το βόρεια ιταλική περιοχή Venezie DOC.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε µικρή απόσταση από την Αθήνα, στις Ρίζες Αρκαδίας, βρίσκεται το Κτήµα Τσέλεπου. Εκεί µε την αδιάκοπη φροντίδα των περίπου 650 στρεµµάτων ιδιόκτητου αµπελώνα...

REPORTS

Με το ένα… πόδι στη Χαλκιδική και το άλλο στην Κρήτη και με γνώμονα την αειφορική παραγωγή ποιοτικών οίνων, μέσα από πολύ επιλεγμένες οινοποιήσεις,...

REPORTS

Με σήμα κατατεθέν τη μονοποικιλιακή μαλαγουζιά, το Κτήμα Γκιρλέμη έχει αναδειχθεί σε έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς κρασιών στην περιοχή του Δομοκού. Η επιτυχία...

REPORTS

Το μέλλον των οινοποιήσιμων σταφυλιών βρίσκεται στις ανθεκτικές ποικιλίες και στην εργαλειοθήκη της τεχνολογίας.