Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η αποτυχία της Silicon Valley Bank συγκλονίζει την οινική κοινότητα της Καλιφόρνια

Όταν η τράπεζα της Silicon Valley στην Καλιφόρνια απέτυχε και αναλήφθηκε από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, αυτό αποτέλεσε μία μορφή θανάτου για την αμπελουργική κοινότητα της Napa Valley, της κομητείας Sonoma και σε μεγάλο μέρος της υπόλοιπης Βόρειας Καλιφόρνια.

Όχι μόνο η τράπεζα διατηρούσε πολλούς από τους προσωπικούς και επιχειρηματικούς της λογαριασμούς, αλλά ήταν επίσης η πηγή δανείων για την αγορά νέων αμπελώνων και την κατασκευή ή επέκταση οινοποιείων, χορηγός πολλών από τις πολιτειακές εκδηλώσεις τους και η αρχή για την υγεία της οινοποιίας με τις ετήσιες εκθέσεις της για τις επιδόσεις και τις τάσεις του κλάδου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Silicon Valley Bank, είχε δανείσει πάνω από 4 δισεκατομμύρια δολάρια σε δάνεια στον κλάδο του κρασιού από το 1994, με περίπου 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια να δανείζονται επί του παρόντος σε ανεξόφλητα δάνεια, σύμφωνα με την ανακοίνωση κερδών του τέταρτου τριμήνου.

Το Wine Division, με έδρα στην First Street στην πόλη Napa και με επικεφαλής τον ευγενικό ιδρυτή του, Rob McMillan, ήταν γνωστό σε όλο τον κόσμο από όσους παρακολουθούσαν στενά τη βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένων των δημοσιογράφων.

Την Παρασκευή, ο McMillan, όπως και άλλοι στην τράπεζα και οι θαμώνες της, δεν ήταν σίγουρος για το τι θα συμβεί τη Δευτέρα, όταν η Ομοσπονδιακή Εταιρεία Ασφάλισης Καταθέσεων των ΗΠΑ (FDIC) θα ανοίξει ξανά την τράπεζα που έχει καταρρεύσει ως η Εθνική Τράπεζα Ασφάλισης Καταθέσεων της Santa Clara (DINB). πόλη νότια του Σαν Φρανσίσκο που γέννησε την τεχνολογική βιομηχανία της Silicon Valley.

«Δεν μπορούμε να πούμε τίποτα σε αυτό το σημείο, επειδή είμαστε εκτός λειτουργίας», απάντησε ο MacMillan την Παρασκευή το απόγευμα σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. «Το FDIC μας κατέχει από σήμερα το πρωί». Όπως τα ωστικά κύματα από έναν από τους συχνούς σεισμούς της πολιτείας, οι κυματισμοί από τις χρεοκοπίες τραπεζών έγιναν αμέσως αισθητοί.

«Λοιπόν, η αλλαγή φαίνεται να είναι στον αέρα για εμάς φέτος. Η Oakville Winegrowers συνεργάζεται με τη Silicon Valley Bank από την ίδρυσή μας το 1996», έγραψε ο Joyce Stavert, εκτελεστικός διευθυντής του οργανισμού σε ένα απίστευτο email σε όσους ενδέχεται να παρευρεθούν στην ετήσια εκδήλωση Taste of Oakville τον Απρίλιο. «Λόγω [αστοχίας της τράπεζας], οι εταιρείες διεκπεραίωσης πληρωμών δεν θα στέλνουν καταθέσεις σε κανένα τραπεζικό λογαριασμό SVB, επομένως θα χρειαστούμε λίγο χρόνο για να δημιουργήσουμε έναν νέο λογαριασμό για να λάβουμε πληρωμές». Το μήνυμα ζητούσε από τους ερωτηθέντες να περιμένουν μέχρι τη Δευτέρα πριν υποβάλουν το δικό τους.

Αργότερα, ως απάντηση στο ερώτημά μου, ο Stavert διευκρίνισε ότι «υπάρχει ένα σαφές κύμα σοκ εδώ γύρω και ένας αγώνας για να το καταλάβω, αλλά ευτυχώς έχουμε πολλές άλλες καλές τράπεζες εδώ στην κοιλάδα. Απλώς θα χρειαστεί χρόνος για να τα λύσουμε όλα». Στο μεταξύ, είπε, «Δεν μπορώ καν να συνδεθώ στον λογαριασμό μας και λαμβάνω email από διάφορους οργανισμούς που λένε ότι δεν θα συναλλάσσονται με την SVB».

Αργά την Κυριακή, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα αποκαταστήσει όλες τις καταθέσεις στην τράπεζα για να βοηθήσει να ηρεμήσουν τις αγορές και τις ανησυχίες σε άλλες τράπεζες. Στην Αγγλία, η HSBC ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει τις συμμετοχές στο Ηνωμένο Βασίλειο για την SVB. Κατά κανόνα, με τις τράπεζες των ΗΠΑ, οι προσωπικοί και επιχειρηματικοί λογαριασμοί σε τράπεζα ασφαλισμένη από το FDIC καλύπτονται έως και 250.000 $, αν και υπάρχουν εξαιρέσεις. Ωστόσο, έως ότου οι λογαριασμοί αποδεσμευτούν, ορισμένες επιχειρήσεις ανησυχούν ότι θα πληρώσουν τους λογαριασμούς τους και θα πληρώσουν τους λογαριασμούς τους.

Εκείνοι των οποίων οι αιτήσεις επιχειρηματικών δανείων με την SVB δεν έχουν οριστικοποιηθεί ενδέχεται να περιμένουν πολύ καιρό για μια απόφαση και όσοι αναζητούν δάνεια σε άλλες περιφερειακές τράπεζες μπορεί να βρουν υψηλότερα επιτόκια και αυξημένο έλεγχο λόγω του γεγονότος ότι η αποτυχία της SVB οφείλεται εν μέρει στον δανεισμό κεφαλαίων σε εταιρείες τεχνολογίας πολύ εύκολα.

Η αποτυχία την Παρασκευή σημειώθηκε λίγο αφότου η τράπεζα αποκάλυψε τα οικονομικά της προβλήματα και το σχέδιό της να αναζητήσει πρόσθετη χρηματοδότηση, η οποία προκάλεσε ένα «τρέξιμο» στην τράπεζα μια βιασύνη από τους καταθέτες να αποσύρουν τα κεφάλαιά τους με αποτέλεσμα να παρέμβει και να αναλάβει η FDIC. Σε τέτοιες σπάνιες περιπτώσεις, επιτρέπεται στο FDIC να το κάνει χωρίς να ζητήσει τη συμφωνία της τράπεζας.

Τέλος, το ξαφνικό θάνατο της τράπεζας εξέπληξε ακόμη και τους κορυφαίους υπαλλήλους. Ο McMillan, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της SVB, λέει ότι σκεφτόταν ακόμη και να αγοράσει περισσότερες μετοχές στην SVB πριν λάβει τα νέα.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Στη δηµιουργία Οµάδας Παραγωγών, η οποία θα έρθει να πλαισιώσει το νέο οινοποιείο που αυτή τη στιγµή κατασκευάζεται, σχεδιάζουν να προχωρήσουν οι Άγγελος Ιατρίδης...

REPORTS

Τα ήδη γνωστά κρασιά νέας εσοδείας καθώς και μία νέα κυκλοφορία, ένα ροζέ από την ποικιλία Νεγκόσκα υπό το Μικρό Κτήμα Τίτου, παρουσίασε στο...

REPORTS

To είπαν «το υγρό χρυσάφι της Σάμου». Το έχουν τιμήσει πολλαπλά ως τον καλύτερο επιδόρπιο οίνο. Του έχουν αποδώσει εύσημα και το φέρνουν διαρκώς...

REPORTS

Την όλο και πιο ώριμη εικόνα της εγχώριας οινοποιίας αλλά και τις επίμονες αναζητήσεις των νέων κυρίως οινοποιών σε καινούργια μονοπάτια, με σπάνιες ποικιλίες...