Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η έλλειψη γυάλινων φιαλών μπορεί να οδηγήσει ορισμένα κρασιά σε περαιτέρω παλαίωση

Μια σημαντική έλλειψη γυάλινων φιαλών θα μπορούσε να έχει τρομερή επίδραση σε ορισμένα κρασιά από την Καλιφόρνια, σύμφωνα με τον οινοποιό Phil Long, ιδιοκτήτη της Longevity Wines.

του Ζήση Πανάγου

Η έλλειψη γυάλινων φιαλών, που προκαλείται από τα σημεία συμφόρησης της εφοδιαστικής αλυσίδας, τις αρνητικές επιπτώσεις της παγκόσμιας και συνεχιζόμενης πανδημίας του κορωνοϊού και τα προβλήματα μεταφοράς, θα μπορούσε να οδηγήσει σε γεύση κρασιών «σαν πριονιστήριο», σύμφωνα με έναν οινοποιό της Καλιφόρνια.

Εκτός από την πιθανή αύξηση των τιμών, η έλλειψη γυάλινων φιαλών έχει έναν άλλο αρνητικό αντίκτυπο στους οινοποιούς της Αμερικής: δεν μπορούν να εμφιαλώσουν το κρασί τους αρκετά γρήγορα.

Παρά το αυξανόμενο κόστος του γυαλιού, ο Phil Long της Longevity Wines αναφέρει ότι δεν έχει αυξήσει ακόμη τις τιμές του, αν και προειδοποιεί ότι μπορεί να είναι αναπόφευκτο κάποια στιγμή.

«Δεν είμαι σίγουρος για πόσο καιρό μπορούμε να κρατήσουμε τις τιμές εκεί που είναι», ανέφερε πρόσφατα σε μία δήλωση του.

«Το ποτήρι είναι βασικό συστατικό για την εμφιάλωση του κρασιού. Φανταστείτε ότι είστε εταιρεία μπισκότων και δεν υπήρχε αλεύρι».

Η προσφορά αγωνίζεται να συμβαδίσει με τη ζήτηση για αλκοόλ εν μέσω πανδημικής έκρηξης για το ποτό.

Με πλεόνασμα κρασιού σε σύγκριση με έλλειψη γυάλινων φιαλών, ο Long λέει ότι αναγκάστηκε είτε να αφήσει τα προϊόντα του σε δεξαμενές, κάτι που επιβραδύνει τη διαδικασία ωρίμανσης, αλλά χωρίς τα οφέλη γεύσης και υφής της παλαίωσης βαρελιού ή κρατήστε το κρασί σε δρύινα βαρέλια περισσότερο από όσο είναι επιθυμητό.

«Η υπερβολική αρωματική επίδραση του βαρελιού ρίχνει το κρασί εκτός ισορροπίας», εξήγησε ο Long. «Όταν η δρυς γίνεται το κυρίαρχο στοιχείο στο κρασί, επισκιάζει χαρακτηριστικές γεύσεις φρούτων και έχει συντριπτικά ξυλώδη γεύση».

Απέχει πολύ από το να αποτελέσει ζήτημα αποκλειστικά για τη Δυτική Ακτή της Αμερικής. Οι ελλείψεις μπουκαλιών στην Αργεντινή οδήγησαν τα Onofri Wines να λειτουργούν έξι μήνες πίσω από το χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με το Bloomberg.

Εν τω μεταξύ, οι καταναλωτές στο Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να αγκαλιάσουν νέες χώρες για τη διόρθωση του Sauvignon Blanc, καθώς η έλλειψη διαθεσιμότητας του Marlborough New Zealand είναι πιθανό να συνεχιστεί για κάποιο χρονικό διάστημα, προειδοποίησε το αφεντικό της BWS στη Morrisons.

Πηγή: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Οι μικρές ποσότητες, οι premium τιμές και η γενική έλλειψη γνώσης σχετικά με την οινική κουλτούρα της χώρας συνθέτουν τις προκλήσεις του Καναδά.

REPORTS

Σε μια κρίσιμη στιγμή για τον αμπελοοινικό τομέα που βρίσκεται αντιμέτωπος με την κλιματική κρίση και την τις μεταβαλλόμενες τάσεις των καταναλωτών πραγματοποιήθηκε στις...

REPORTS

Το ιστορικό Hôtel de Paris Monte-Carlo του Μονακό για να γιορτάσει την 150ή επέτειο λειτουργίας του λανσάρει ένα κονιάκ από σπάνιες σοδειές σταφυλιών και...

REPORTS

Το οικογενειακό οινοποιείο από την περιοχή Penedès της Ισπανίας, το ξακουστό Familia Torres ξαναπήρε την πρώτη θέση στην λίστα με το «Πιο Θαυμαστό Σήμα...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Από τις 10 έως και τις 26 Απριλίου 2024 θα διαρκέσει η διαδικασία αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αμπελώνων, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση.

REPORTS

Οι λάτρεις του κρασιού της Βουργουνδίας μπορεί να έχουν περισσότερες επιλογές, αφού οι δύο τελευταίες σοδειές βοήθησαν στην αναπλήρωση των αποθεμάτων στα κελάρια των...

REPORTS

Το πρώτο βήμα μιας συντονισμένης προσπάθειας ώστε να ενισχυθεί η παρουσία των ελληνικών κρασιών στην αλβανική αγορά η οποία, επί του παρόντος, είναι ισχνή,...

REPORTS

Η σειρά Single Vineyards του Οινοποιείου Αρτέµης Καραµολέγκος αποτελείται από κρασιά µε άψογη ποιότητα από µοναδικά κτήµατα στη Σαντορίνη.