Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Έκθεση Οίνου του Λονδίνου 2023 με ανοδική ευρωπαϊκή παρουσία

Η Έκθεση Οίνου του Λονδίνου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Ολυμπία από τις 15 έως τις 17 Μαΐου, ανέφερε αξιοσημείωτη αύξηση στη συμμετοχή από βασικές ευρωπαϊκές χώρες.

Η Έκθεση αναφέρει ότι το 90% του διαθέσιμου χώρου για την έκδοσή της για το 2023 έχει πλέον επιβεβαιωθεί ή δεσμευτεί, μια αύξηση 37% σε σύγκριση με την ίδια χρονική περίοδο πέρυσι.

Μεταξύ αυτών που εκθέτουν για πρώτη φορά στην πρόσφατη ιστορία για την 41η έκδοση της Έκθεσης Οίνου του Λονδίνου είναι τα Wines of Roussillon, AOC Languedoc και IGP Méditerranée από τη Γαλλία.

Η Ιταλία αυξάνει την παρουσία της κατά 35% με έξι περιφερειακά περίπτερα, ενώ η Ελλάδα πενταπλασιάζεται, με δύο περιοχές να εκθέτουν για πρώτη φορά: Οίνοι Αττικής και Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Παράλληλα, η ισπανική Καταλονία θα εκπροσωπηθεί επίσης για πρώτη φορά.

Περίπου 20 Πορτογάλοι παραγωγοί θα εκθέσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο για πρώτη φορά μέσω της μορφής Wines Unearthed της παράστασης.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να δούμε την επιστροφή της εμπιστοσύνης στις συναλλαγές του Ηνωμένου Βασιλείου από βασικούς ευρωπαϊκούς φορείς μετά τους διπλούς αντίξοους ανέμους του Brexit και του Covid. πολλοί έχουν λάβει σημαντική και αυξημένη παρουσία για τη φετινή έκθεση», δήλωσε η επικεφαλής της έκθεσης κρασιού του Λονδίνου Hannah Tovey.

Διατηρείται επίσης μια σημαντική αντιπροσώπευση από τους κορυφαίους αντιπροσώπους, διανομείς και εισαγωγείς του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως: Awin Barratt Siegel, Enotria & Coe; EWGA; Hatch Mansfield; Felix Solis; H2Vin; Friarwood Fine Wines και Seckford Agencies, μαζί με μεμονωμένους παραγωγούς και όσους θέλουν να εισέλθουν στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου για πρώτη φορά. Απομένουν ακόμη εννέα εβδομάδες από την έκθεση και θα ανακοινώσουμε πρόσθετο νέο περιεχόμενο και πρωτοβουλίες σε εύθετο χρόνο, αλλά είμαστε εξαιρετικά βέβαιοι ότι το 2023 θα είναι η καλύτερη Έκθεση Οίνου του Λονδίνου στην πρόσφατη ανάμνηση».

Τέλος, η  Έκθεση Οίνου του Λονδίνου θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 17 Μαΐου στην Ολυμπία στα δυτικά της πρωτεύουσας της χώρας.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ιδιαίτερο το γεωφυσικό ανάγλυφο της Σάμου με τις μεγάλες κλίσεις του εδάφους, επιβλητικούς ορεινούς όγκους, χωριά-αετοφωλιές και κατοίκους εργατικούς που αγαπούν την καλλιέργεια του...

REPORTS

Το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης βρέθηκε στις 8 Απριλίου και για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Κύπρο, με 11 γηγενείς ποικιλίες, 7 ζώνες ΠΟΠ και 6...

REPORTS

Η Ελλάδα, μετά από πολλά έτη απουσίας, συμμετέχει ως τιμώμενη χώρα στην διεθνή έκθεση οίνων και ποτών στην Ιταλία, επιστρέφοντας δυναμικά στον παγκόσμιο χάρτη...

REPORTS

Τη Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024, στις 20:00, φιλοξενούμε τον Ακαδημαϊκό, Ομότιμο καθηγητή γλωσσολογίας του ΕΚΠΑ, Χριστόφορο Χαραλαμπάκη στη διάλεξη: «Η διαχρονικότητα της ελληνικής γλώσσας»

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η Σταυρούλα Κουράκου-Δραγώνα, η μεγάλη κυρία του ελληνικού κρασιού έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας πίσω της μια μεγάλη συγγραφική παρακαταθήκη γύρω από τα ζητήματα...

REPORTS

Από τις 10 έως και τις 26 Απριλίου 2024 θα διαρκέσει η διαδικασία αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αμπελώνων, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση.

REPORTS

Από το επιβλητικό αμπελοτόπι του Μέγα Σπηλαίου ξεκίνησε την Τρίτη 2 Απριλίου την περιοδεία του στην Πελοπόννησο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη συνοδεία...

REPORTS

Με κυρίαρχη τάση να αποτυπώνεται και να ενισχύεται τελευταία στην αγορά, αυτή των κρασιών με φρεσκάδα και ελάχιστο ή καθόλου χρόνο παλαίωσης, το φετινό...