Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Επενδυτές ταυτότητας, η νέα «φυλή» cool επενδυτών που δεν ψάχνει κέρδη από το κρασί

Ένα εντελώς νέο επενδυτικό φαινόμενο τον «Επενδυτή Ταυτότητας» καταδεικνύει έκθεση της Cult Wine Investment, σύμφωνα με την οποία ενναλακτικοί επιχειρηματίες εφορμούν στο κρασί λόγω της αγάπης τους για μια περιοχή ή μια ποικιλία σταφυλιού, αλλά και με την προσδοκία να ζήσουν την οινοποιητική εμπειρία καθώς έχουν άλλες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων για… κέρδη.

Σε μια μελέτη, που ονομάζεται «Η εναλλακτική έκθεση πλούτου» (The Alternative Wealth Report) της Cult Wine Investment, αποκαλύφθηκε μια η νέα «φυλή» επενδυτών που θέλει να αισθάνεται δέσμευση με κάτι περισσότερο από οικονομική ανταμοιβή και αναζητά πεδία που είναι πιο cool από τη μέση επένδυση.

«Είναι μια βαθιά αλλαγή στις στάσεις, τις εμπειρίες και τις προσδοκίες που γέννησε ένα εντελώς νέο επενδυτικό φαινόμενο: τον Επενδυτή Ταυτότητας», αναφέρει η έκθεση.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, «το εκλεκτό κρασί έχει αυξηθεί σε αξία κατά μέσο όρο 127% τα τελευταία 10 χρόνια» και «47% των millennial εκατομμυριούχων έχουν τουλάχιστον το 25% του πλούτου τους σε κρυπτονομίσματα» δείχνοντας ότι ο «επενδυτής ταυτότητας» έχει επίσης μια τάση για NFTs.

«Κάποιοι αγοράζουν για συγκινήσεις, άλλοι αγοράζουν για να κάνουν τον κόσμο καλύτερο, άλλοι αναζητούν πολιτιστική κρύπτη. Οι εναλλακτικοί επιχειρηματίες, είναι νέοι, οικονομικά ισχυροί και αλλάζουν τον κόσμο των επενδύσεων για πάντα», τονίζεται στην έκθεση.

Ο συνιδρυτής του Future Laboratory, Chris Sanderson, δήλωσε: «Αυτή η έκθεση υπογραμμίζει πώς –ακόμα και σε μια περίοδο αστάθειας και οικονομικής αβεβαιότητας– αναδύεται ένας εξαιρετικά ανθεκτικός επενδυτής υψηλής καθαρής αξίας – κάποιος που ανατρέπει την τάση όσον αφορά την αναζήτηση εναλλακτικών ευκαιριών περιουσιακών στοιχείων, ευνοώντας αναδυόμενους επιχειρηματικούς τομείς και την ανάπτυξη νέων ψηφιακών πλατφορμών προς όφελός τους. Ανορθόδοξη, τολμηρή και άκρως επιχειρηματική, αυτή η νέα νοοτροπία των επενδυτών καθορίζει την ατζέντα για την επόμενη δεκαετία».

Κίνητρο η αγάπη για μια περιοχή ή μία ποικιλία σταφυλιού

Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Cult Wine Investment, Tom Gearing, πρόσθεσε: «Η πανδημία έχει επιταχύνει πραγματικά τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κρασιού ως προϊόντος, ως κατηγορίας και τώρα ως ασφαλούς στοιχήματος. Παράλληλα, η επιθυμία του επενδυτή για περιουσιακά στοιχεία έχει εξελιχθεί, η επικείμενη οικονομική ανταμοιβή δεν είναι πλέον κυρίαρχο κίνητρο, αλλά είναι προσωπικά πάθη που οδηγούν τη διαφοροποίηση εντός των κατηγοριών περιουσιακών στοιχείων. Βλέπουμε αναδυόμενους επενδυτές να έρχονται σε εμάς μέσω της αγάπης τους για μια περιοχή ή μια ποικιλία σταφυλιού, αλλά και με την προσδοκία να το ζήσουν καθώς έχουν άλλες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων».

Η τεχνολογία εκδημοκρατίζει το καλό κρασί

Εναλλακτικά στοιχεία ενεργητικού για επενδυτές ταυτότητας περιλαμβάνουν αυτά που είναι γνωστά ως «vin-vestments» με τα ευρήματα της έκθεσης που περιγράφουν πώς «η τεχνολογία εκδημοκρατίζει το καλό κρασί, επιτρέποντας στα άτομα να υπερασπιστούν τις περιοχές και να κοιτάξουν πέρα από τις κυρίαρχες καθιερωμένες πηγές στη Γαλλία και την Ιταλία» και αυτό, με τη σειρά του , τροφοδοτεί την αγοραστική τάση. Σύμφωνα με την Cult Wine Investment, οι ΗΠΑ παρατηρούν ιδιαίτερα μια άνοδο σε τέτοιους επενδυτές που ενδιαφέρονται να εμπλακούν στο κρασί, αποκαλύπτοντας ότι «υπήρξε αύξηση 23% από έτος σε έτος στους Αμερικανούς επενδυτές, με 168 χιλιάδες £ η μέση επένδυση από πελάτες της Νέας Υόρκης».

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Σε μια κρίσιμη στιγμή για τον αμπελοοινικό τομέα που βρίσκεται αντιμέτωπος με την κλιματική κρίση και την τις μεταβαλλόμενες τάσεις των καταναλωτών πραγματοποιήθηκε στις...

REPORTS

Το ιστορικό Hôtel de Paris Monte-Carlo του Μονακό για να γιορτάσει την 150ή επέτειο λειτουργίας του λανσάρει ένα κονιάκ από σπάνιες σοδειές σταφυλιών και...

REPORTS

Το οικογενειακό οινοποιείο από την περιοχή Penedès της Ισπανίας, το ξακουστό Familia Torres ξαναπήρε την πρώτη θέση στην λίστα με το «Πιο Θαυμαστό Σήμα...

REPORTS

Με κρασιά της δεύτερης εσοδείας τοποθετείται ήδη στην αγορά ο Αγροτικός Συνεταιρισμός της Πάρου, μετά την αναβίωσή του.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Από τις 10 έως και τις 26 Απριλίου 2024 θα διαρκέσει η διαδικασία αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αμπελώνων, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση.

REPORTS

To Οινοποιείο Ιδαία με χαρά παρουσιάζει τις νέες ετικέτες των «ΙΔΑΙΑ CLASSICS» ενός λευκού και ενός ερυθρού, που αποτελούν την κλασική σειρά κρασιών του...

REPORTS

Το οικογενειακό οινοποιείο από την περιοχή Penedès της Ισπανίας, το ξακουστό Familia Torres ξαναπήρε την πρώτη θέση στην λίστα με το «Πιο Θαυμαστό Σήμα...

REPORTS

Οι λάτρεις του κρασιού της Βουργουνδίας μπορεί να έχουν περισσότερες επιλογές, αφού οι δύο τελευταίες σοδειές βοήθησαν στην αναπλήρωση των αποθεμάτων στα κελάρια των...