Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Διπλασιάζεται η αξία των κρασιών με πώμα από φελλό, σε σχέση με αυτών με βιδωτά πώματα

Τα κρασιά που σφραγίζονται με φυσικό πώμα από φελλό έχουν αυξηθεί δύο φορές πιο γρήγορα σε σχέση με τα βιδωτά πώματα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με νέα έρευνα.

του Ζήση Πανάγου

Μια πρόσφατη έκθεση που ανατέθηκε από την Πορτογαλική Ένωση Φελλού (APCOR), σχετικά με δεδομένα που αναφέρει η Nielsen ανέλυσε τα 1.500 κορυφαία αποθέματα κρασιού στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η έρευνα διαπίστωσε ότι τα κρασιά με φυσικό φελλό συνεχίζουν να αυξάνονται σε τιμές σε σύγκριση με αυτά που κλείνουν με βιδωτό καπάκι.

Η τιμή των κρασιών με πώματα από φελλό πωλείται κατά μέσο όρο κατά 3,04 £ περισσότερο από τα αντίστοιχα. Η έρευνα δείχνει αύξηση αξίας 29% για τα φυσικά κρασιά σφραγισμένα με φελλό έναντι αύξησης αξίας 10% για κρασιά κλειστά με βιδωτό καπάκι τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Τα κρασιά που σφραγίστηκαν με φυσικό φελλό αυξήθηκαν σε τιμή από 7,05 £ κατά μέσο όρο το 2017 σε 9,13 £ το 2021. Αντίθετα, η μέση τιμή για μπουκάλια με βιδωτό καπάκι είναι 6,09 £, από 5,53 £ το 2017.

Ο João Rui Ferreira, Αντιπρόεδρος της Πορτογαλικής Ένωσης Φελλού (APCOR), δήλωσε: «Είναι πραγματικά ενδιαφέρον να βλέπεις τους καταναλωτές να κάνουν ανοδικές συναλλαγές, όχι μόνο όσον αφορά τις πωλήσεις αξίας κρασιού, αλλά παρατηρείται και ένα εγγενές ενδιαφέρον για την επιλογή κρασιών με σφραγισμένο φελλό ιδιαίτερα ανάμεσα στους millennials».

Ύστερα, συμπλήρωσε ότι: «Ως 100% ανανεώσιμο, 100% φυσικό και 100% ανακυκλώσιμο προϊόν, οι χρησιμοποιημένοι φελλοί κρασιού έχουν δει μια δεύτερη ζωή στα διαστημικά σκάφη, προεδρικά δώρα (συμπεριλαμβανομένου ενός γιακά για τον σκύλο του Μπαράκ Ομπάμα), και σε πολλά άλλα.

«Τα φυσικά δάση φελλού βελανιδιάς διαθέτουν επίσης κάποια από τη μεγαλύτερη βιοποικιλότητα και βιώσιμη γεωργία της Ευρώπης, διατηρώντας έως και 14 εκατομμύρια τόνους CO2 ετησίως. Είναι υπέροχο να βλέπεις τους καταναλωτές του Ηνωμένου Βασιλείου να ψηφίζουν με τα μετρητά στην τσέπη τους, καθώς οι πωλήσεις έφτασαν στο υψηλό όλων των εποχών».

Τα λευκά κρασιά με κλείσιμο από φελλό έχουν τη μεγαλύτερη αύξηση στην τιμή σε σύγκριση με αυτά με βιδωτά καπάκια. Τα λευκά κρασιά που σφραγίζονται με φυσικό φελλό έχουν αυξηθεί στην τιμή ανά φιάλη κατά 36% το 2017 σε σύγκριση με τα λευκά κρασιά που κλείνουν με βιδωτό πώμα που σημείωσε αύξηση 13% το 2017.

Η διαφορά στα κόκκινα κρασιά είναι αύξηση 26% για τις φιάλες που χρησιμοποιούν φυσικό φελλό σε σύγκριση με την αύξηση της τιμής κατά 13% για τα εναλλακτικά κλεισίματα.

Τα νέα κρασιά του κόσμου που σφραγίζονται με φυσικό φελλό έχουν αυξηθεί στην αξία τους κατά 105% από το 2020, αποτελώντας το 19% όλων των φιαλών που σφραγίζονται με φυσικό φελλό. Η Αργεντινή οδηγεί αυτή την τάση αποτελώντας το 40% των νέων παγκόσμιων κρασιών με φελλό, ακολουθούμενη από την Αυστραλία με 24% και τη Νότια Αφρική με 16%. Τα κρασιά του παλιού κόσμου με φυσικό φελλό αποτελούν την κινητήρια δύναμη με μερίδιο αγοράς 81%.

 

Πηγή: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το καθεστώς των Αδειών Φύτευσης (που αντικατέστησε το καθεστώς των Δικαιωμάτων Φύτευσης σύμφωνα με το οποίο το Δικαίωμα φύτευσης μπορούσε να γίνει αυτοτελώς αντικείμενο...

REPORTS

To Cellier Wine Fair, η πιο premium έκθεση οίνου και αποσταγμάτων, που διοργανώθηκε για 16η χρονιά από τις κάβες Cellier και από τη GENKA1877,...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια περιήγηση σε ολόκληρη την Ελλάδα μέσα από τα μοναδικά κρασιά των οινοποιών του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ) στις 11 και 12 Φεβρουαρίου...

REPORTS

Ένα νέο έργο στοχεύει να αξιολογήσει την ικανότητα των ρομπότ στον αμπελώνα να αντικαταστήσουν για τις διαδικασίες κλαδέματος και συγκομιδής σταφυλιών, που παραδοσιακά ήταν...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Από τις 10 έως και τις 26 Απριλίου 2024 θα διαρκέσει η διαδικασία αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αμπελώνων, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση.

REPORTS

To Οινοποιείο Ιδαία με χαρά παρουσιάζει τις νέες ετικέτες των «ΙΔΑΙΑ CLASSICS» ενός λευκού και ενός ερυθρού, που αποτελούν την κλασική σειρά κρασιών του...

REPORTS

Το οικογενειακό οινοποιείο από την περιοχή Penedès της Ισπανίας, το ξακουστό Familia Torres ξαναπήρε την πρώτη θέση στην λίστα με το «Πιο Θαυμαστό Σήμα...

REPORTS

Οι λάτρεις του κρασιού της Βουργουνδίας μπορεί να έχουν περισσότερες επιλογές, αφού οι δύο τελευταίες σοδειές βοήθησαν στην αναπλήρωση των αποθεμάτων στα κελάρια των...