Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Διαλέγοντας τον φελλό ως την ύστατη οινολογική δράση

Πριν από την έναρξη των φετινών ΟΙΝΟΤΙΚΩΝ Ηρακλείου Κρήτης έλαβε χώρα παρουσίαση από την εταιρεία Αφοι Κοκκαλίδη – CORK HELLAS και τον Γαλλικό οίκο DIAM BOUCHAGE.

Η παρουσίαση έγινε από τον χημικό Dr Christophe Loisel, διευθυντή των Τμημάτων R&D και Οινολογικού της DIAM BOUCHAGE, σε μία κατάμεστη αίθουσα, όπου τα μέλη του Δικτύου Οινοπαραγωγών Κρήτης παρακολούθησαν την ανάπτυξη του θέματος “Διαλέγοντας τον φελλό : η ύστατη οινολογική δράση”.

Ο κ. Loisel αναφέρθηκε στη σημασία της επιλογής συγκεκριμένου πώματος φελλού DIAM για τον κάθε οίνο  και στη δυνατότητα της εταιρείας DIAM να παρέχει προϊόντα πωματισμού που υπηρετούν τον σκοπό αυτό.

Τόνισε ότι η DIAM διαθέτει πολύ μεγάλη γκάμα διαφορετικών πωμάτων, που δίνουν ξεχωριστά και διακριτά αποτελέσματα στους οίνους που εμφιαλώνουν.

Η διαπερατότητα και συνεπαγωγικά ο έλεγχος οξυγόνου – χρόνου είναι βασικές παράμετροι διαφοροποίησης και εξειδίκευσης των φελλών DIAM, όπως ανέλυσε εκτενώς ο κ. Loisel.

Επιπρόσθετα, παρουσίασε τα νέα προϊόντα  DIAM 10 και DIAM 30, τα οποία απευθύνονται κυρίως σε ερυθρούς οίνους, που μπορούν να καταναλωθούν άμεσα,  ενώ έχουν επίσης τη δυνατότητα πολύ μακράς παλαίωσης.

Ο κ. Loisel αναφέρθηκε στο οινολογικό τμήμα της DIAM BOUCHAGE το οποίο συστάθηκε το 2017, με σκοπό να μελετά τη σχέση ανάμεσα σε διαφορετικές ποικιλίες οίνων από όλο τον κόσμο, με τους φελλούς DIAM, στοχεύοντας στη βελτιστοποίηση των προϊόντων της και στη δημιουργία νέων.

Σ’αυτή τη βάση μας ενημέρωσε για τα projects που βρίσκονται σε εξέλιξη με πανεπιστήμια στη Γαλλία και σε άλλες χώρες.

Προέτρεψε, τέλος, τους οινοπαραγωγούς να δοκιμάζουν και να επιλέγουν μέσα από το πλήθος των προτεινόμενων φελλών DIAM, τους πιο ταιριαστούς για το κάθε κρασί τους.

Επιβεβαιώντας ότι τα πώματα φελλού DIAM μπορούν πλέον να θεωρούνται οινολογικά εργαλεία.

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Η μεγάλη γιορτή του Πάσχα πλησιάζει... και μπορεί ο πρωταγωνιστής της ημέρας να είναι ο οβελίας, παρόλα αυτά μία σειρά από συνταγές της μεσογειακής...

REPORTS

Το Κτήμα Γεροβασιλείου, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και θέλοντας να στηρίξει την τοπική κοινωνία, βραβεύει για τέταρτη χρονιά τους αριστεύσαντες τελειόφοιτους μαθητές...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

Διαβάστε επίσης

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Η ενδυνάμωση του ρόλου των μικρών οινοποιητικών επιχειρήσεων της χώρας, που βρίσκονται υπό την ομπρέλα του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος βρέθηκε προ ημερών στο...

REPORTS

Η σειρά Single Vineyards του Οινοποιείου Αρτέµης Καραµολέγκος αποτελείται από κρασιά µε άψογη ποιότητα από µοναδικά κτήµατα στη Σαντορίνη.