Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το βρετανικό Sauvignon Blanc που είναι από τα «καλύτερα στον κόσμο»

Οι οινοποιοί Woodchester Valley με έδρα το Cotswolds άφησαν έκπληκτους τους κριτές των βραβείων Global Sauvignon Blanc Masters με ένα «υπέροχο» και «φωτεινό» κρασί, από τον αμπελώνα Gloucestershire, το οποίο ανέδειξαν και ως ένα από τα «καλύτερα στον κόσμο».

Επιμέλεια: Ζήσης Πανάγος

Το κρασί, μια σοδειά του 2021, κέρδισε τους συμμετέχοντες από πιο παραδοσιακές χώρες οινοποίησης όπως η Γαλλία, η Ιταλία και η Νέα Ζηλανδία στον διαγωνισμό τυφλής γευσιγνωσίας Global Sauvignon Blanc Masters. Οι κριτές είπαν ότι το αποτέλεσμα είναι ένα «τέλειο παράδειγμα του γιατί γευόμαστε τυφλά και εν μέρει θα πρέπει να αφήσουμε πίσω τυχόν προκαταλήψεις και να απολαύσουμε την απόλυτη χαρά της έκπληξης όταν κάτι απροσδόκητο αποδεικνύεται υπέροχο».

Έπειτα, οι κριτές πρόσθεσαν: «Και αυτό το κρασί ήταν, πράγματι, υπέροχο. Ξεκινά με μια έντονη μύτη φραγκοστάφυλου, που χτίζεται για να αποκαλύψει τους τόνους του ώριμου λεμονιού. Στον ουρανίσκο υπάρχει φωτεινή, τεντωμένη οξύτητα και μια ζουμερή αίσθηση στο στόμα. Είναι πολύ καλά ισορροπημένο, υπάρχει μόνο μια νότα γλυκύτητας στο φινίρισμα, το οποίο είναι μακρύ και ανάγλυφο. Ένα πολύ ελκυστικό κρασί, ιδανικό για να ταιριάζει με σπαράγγια ή κατσικίσιο τυρί.»

Ο αμπελώνας Woodchester Valley κοντά στο Stroud ιδρύθηκε από τη δικηγόρο Fiona Shiner το 2007 αφού μετακόμισε από το Χονγκ Κονγκ στο Cotswolds. Η κόρη της Chloe, 34 ετών, εντάχθηκε στην οικογενειακή επιχείρηση το 2018.

Η κ. Shiner είπε ότι δεν γνώριζαν ότι υπήρχε και βραβείο «Masters», το οποίο υπερνικάει ένα χρυσό μετάλλιο που είχε ήδη λάβει το συγκεκριμένο κρασί, επομένως το βραβείο ήταν «ένα πολύ ωραίο σοκ μόλις το καταλάβαμε».

Εν συνεχεία, πρόσθεσε ότι εμπνεύστηκε από την αγάπη της για τα sauvignon blancs που καλλιεργούνται σε δροσερά κλίματα και μια ιστορική αναφορά στους αρχαίους αμπελώνες στο Cotswolds.

Είχε διαβάσει ότι οι ιστορικοί αμπελώνες είχαν καταγραφεί στο Domesday Book του 1086 και ότι τα κρασιά ήταν «λίγο κατώτερα από τα γαλλικά σε γλυκύτητα», σύμφωνα με τον ιστορικό του 12ου αιώνα William of Malmesbury.

Σε μια ανάρτηση στον ιστότοπό τους για τον εορτασμό της τελευταίας τους ιδιότητας Masters, η οικογένεια οινοποιών πρόσθεσε: «Από την πρώτη γεύση του χυμού από τη συγκομιδή του 2021 ήμασταν ενθουσιασμένοι για τις δυνατότητές του και είμαστε πολύ περήφανοι που κέρδισα αυτό το βραβείο.

«Είναι ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα για τον μικρό μας αμπελώνα στο Cotswold.»

 

Η απόλυτη διάκριση

Η οικογενειακή επιχείρηση παράγει περισσότερα από 100.000 μπουκάλια σταθερού και αφρώδους οίνου κάθε χρόνο. Είναι ένας από τους λίγους βρετανικούς αμπελώνες που παράγουν σταφύλια sauvignon blanc, τα οποία παραδοσιακά καλλιεργούνται σε θερμότερα κλίματα.

Το Global Sauvignon Blanc Masters διεξάγεται σε συνεργασία με την εταιρεία The Drinks Business με έδρα το Λονδίνο. Οι κριτές δοκίμασαν 146 κρασιά, απονέμοντας Χρυσά, Αργυρά ή Χάλκινα μετάλλια στα κορυφαία κρασιά.

Σε δύο συμμετοχές, το βρετανικό κρασί και το Pride and Glory sauvignon blanc από το Marlborough της Νέας Ζηλανδίας απονεμήθηκε ο τίτλος του Sauvignon Blanc Masters, ο οποίος περιγράφεται ως «η απόλυτη διάκριση» από τους διοργανωτές.

 

ΠΗΓΗ: news.sky.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Τα Οινοποιεία Boutari υποστήριξαν για δεύτερη χρονιά τον θεσμό των “Χρυσών Σκούφων”, την κορυφαία διοργάνωση γαστρονομίας, κατά τη διάρκεια της οποίας οι προσκεκλημένοι είχαν...

REPORTS

Για ακόμα μία χρονιά το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης συμμετέχει στην Εθνική Δράση «Ανοικτές Πόρτες» στα Οινοποιεία της Ελλάδας, η οποία θα λάβει χώρα το...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, στις 20.00 στο The Met Hotel, με οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα, θα γίνουν δοκιμές οίνων στα τύφλα.

REPORTS

Ιδιαίτερο το γεωφυσικό ανάγλυφο της Σάμου με τις μεγάλες κλίσεις του εδάφους, επιβλητικούς ορεινούς όγκους, χωριά-αετοφωλιές και κατοίκους εργατικούς που αγαπούν την καλλιέργεια του...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η Σταυρούλα Κουράκου-Δραγώνα, η μεγάλη κυρία του ελληνικού κρασιού έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας πίσω της μια μεγάλη συγγραφική παρακαταθήκη γύρω από τα ζητήματα...

REPORTS

Από τις 10 έως και τις 26 Απριλίου 2024 θα διαρκέσει η διαδικασία αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αμπελώνων, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση.

REPORTS

To Οινοποιείο Ιδαία με χαρά παρουσιάζει τις νέες ετικέτες των «ΙΔΑΙΑ CLASSICS» ενός λευκού και ενός ερυθρού, που αποτελούν την κλασική σειρά κρασιών του...

REPORTS

Το οικογενειακό οινοποιείο από την περιοχή Penedès της Ισπανίας, το ξακουστό Familia Torres ξαναπήρε την πρώτη θέση στην λίστα με το «Πιο Θαυμαστό Σήμα...