Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Βαθμολογίες «Όσκαρ» σε Barolo και Barbaresco στην Καλιφόρνια

Η κοινοπραξία Barolo και Barbaresco, διοργάνωσε το «Barolo & Barbaresco World Opening», φέρνοντας πάνω από 200 παραγωγούς από τη Βόρεια Ιταλία. Τα αποτελέσματα άφησαν για τακαλά το στίγμα τους στην εκδήλωση, συμπληρώνοντας 94,4 στα 100 για το Barolo 2018, 98,3 για το Barbaresco 2019.

Τα Ιταλικής καταγωγής αυτά κρασιά, πρωταγωνιστούν όχι μόνο στις λίστες κρασιών των πολλών ιταλικών εστιατορίων, αλλά και στα Γαλλικά και Καλιφορνέζικα κελάρια. Το  Barolo και το Barbaresco, εκτός από πρεσβευτές του Langhe στον κόσμο, παίζουν επί χρόνια στις «στάνταρ» λίστες  ανάμεσα σε κρασιά της Βουργουνδίας και Μπορντό, λαμβάνουν μέρος σε διεθνείς δημοπρασίες και κλαμπ κρασιού, όπως λένε οι πρωταγωνιστές της αγοράς της Καλιφόρνια, όπου το Barolo και το Barbaresco είναι τα «διαμάντια στο στέμμα του ιταλικού ποιοτικού κρασιού».

Οι πωλήσεις των κατηγοριών συνεχίζουν να αυξάνονται κλιμακωτά με την πάροδο των ετών και το ενδιαφέρον είναι ότι οι δύο ονομασίες προέλευσης δεν είναι πλέον τόσο αποκλειστικά συνδεδεμένες με τα ιταλικά εστιατόρια. Προσφέρονται  σε ένα ευρύτερο φάσμα εστιατορίων, συμπεριλαμβανομένης της Καλιφόρνιας και της γαλλικής κουζίνας.

Το κλειδί για την επιτυχία αυτών των κρασιών βρίσκεται στην μακρά ιστορία και παράδοσή τους, και η πίστη των παραγωγών στην τέχνη τους και στα αποτελέσματά τους συνεχίζουν να φημίζονται για το καλύτερο δυνατό κρασί και να μην μπερδευύουν την παραγωγή κρασιού και την αγορά”.

Πολύ δεκτική ειδικά για τη Barolo φαίνεται να είναι η αμερικανική αγορά, «αναβιώνοντας» το  Piedmont Langhe, μια προστατευόμενη προέλευση  με αυξανόμενη τάση εδώ και πολύ καιρό.

Παρά τη δυσμενή ισοτιμία του δολαρίου με το ευρώ, το κρασί γνωρίζει μια άνευ προηγουμένου άνθηση στην Αμερική. Με πρώτο το Barolo, το οποίο για σχεδόν 20 χρόνια έχει εδραιώσει την αξία της ονομασίας προέλευσης και μαζί με το Barbaresco, αποτελούν μια γκάμα κρασιών που αναπτύσσονται αδιάκοπα και η ζήτησή τους δεν σταματά. Γιατί το Barolo είναι ήδη συνώνυμο με την ποιότητα, όπως και η Βουργουνδία, ένα πρότυπο αμπελοοινικής περιοχής παγκοσμίως.

Το Barolo υπήρξε ο πρόδρομος του Barbaresco, που ακόμα ανακαλύπτεται. Το Barolo και το Barbaresco πριν, ήταν σχεδόν αποκλειστικά κρασιά για σημαντικά μενού εστιατορίων, σε εστιατόρια με έναν σομελιέ ικανό να τα προτείνει, ενώ σήμερα τα βρίσκουμε σε πληθώρα καταλόγων και γωνιές του κόσμου με ή χωρίς οινικές δεξιότητες.

Το γεγονός ότι για δύο χρόνια πολλοί άνθρωποι έμειναν στο σπίτι, μαγειρεύοντας και πίνοντας κρασί, συνέβαλε στη δυναμική επιστροφή τους στα εστιατόρια σήμερα, με περισσότερες γνώσεις και κατά συνέπεια περισσότερες απαιτήσεις. Οι άνθρωποι σήμερα είναι πιο συνειδητοποιημένοι και θέλουν επίσης να επεκτείνουν την εμπειρία τους με πολύτιμα κρασιά.

Το να βρίσκεστε στο Λος Άντζελες με το «Barolo & Barbaresco World Opening» είναι σημαντικό, γιατί φέρνει παραγωγούς στην Αμερική, διατηρώντας ζωντανές τις άμεσες σχέσεις μεταξύ οινοποιείων και πελατών. Αυτή τη στιγμή η αγορά αναπτύσσεται, παρά την επιβράδυνση που συνδέεται με τον Covid και την κατάσταση πληθωρισμού και αστάθειας που οδηγεί σε αυξήσεις τιμών, με το κόστος εισαγωγής και διανομής να αυξάνεται εκθετικά. Προς το παρόν, οι καταναλωτές είναι πρόθυμοι να πληρώσουν για μια ποιότητα που αντιλαμβάνονται ως υψηλή και συνεπής, και η πριμοδότηση που έχει πραγματοποιηθεί επίσης χάρη στην εργασία για τις ονομασίες προέλευσης έχει σίγουρα συμβάλει στην ενίσχυση της θέσης της ονομασίας στην αγορά».

ΠΗΓΗ: winenews.it

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Τα Οινοποιεία Boutari υποστήριξαν για δεύτερη χρονιά τον θεσμό των “Χρυσών Σκούφων”, την κορυφαία διοργάνωση γαστρονομίας, κατά τη διάρκεια της οποίας οι προσκεκλημένοι είχαν...

REPORTS

Για ακόμα μία χρονιά το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης συμμετέχει στην Εθνική Δράση «Ανοικτές Πόρτες» στα Οινοποιεία της Ελλάδας, η οποία θα λάβει χώρα το...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, στις 20.00 στο The Met Hotel, με οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα, θα γίνουν δοκιμές οίνων στα τύφλα.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Από τις 10 έως και τις 26 Απριλίου 2024 θα διαρκέσει η διαδικασία αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αμπελώνων, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση.

REPORTS

To Οινοποιείο Ιδαία με χαρά παρουσιάζει τις νέες ετικέτες των «ΙΔΑΙΑ CLASSICS» ενός λευκού και ενός ερυθρού, που αποτελούν την κλασική σειρά κρασιών του...

REPORTS

Το οικογενειακό οινοποιείο από την περιοχή Penedès της Ισπανίας, το ξακουστό Familia Torres ξαναπήρε την πρώτη θέση στην λίστα με το «Πιο Θαυμαστό Σήμα...

REPORTS

Οι λάτρεις του κρασιού της Βουργουνδίας μπορεί να έχουν περισσότερες επιλογές, αφού οι δύο τελευταίες σοδειές βοήθησαν στην αναπλήρωση των αποθεμάτων στα κελάρια των...