Connect with us

Αναζήτηση

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Ασύρτικο Αρβανιτίδη 2020

Κτήμα Αρβανιτίδη

Ασύρτικο Αρβανιτίδη 2020

01

Λευκός Ξηρός

VOL: 14% 

Ένα κρασί που πέρασε από τα στάδια της λευκής οινοποίησης, με διαχωρισμό του προρόγου, κρυοεκχύλιση, στατική απολάσπωση και ζύμωση του διαυγούς γλεύκους σε ελεγχόμενη θερμοκρασία 16-18. Έπειτα, η αλκοολική ζύμωση πραγματοποιείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές και ακολουθεί ωρίμανση 2-3 μηνών σε καινούργια δρύινα γαλλικά βαρέλια με περιοδική ανάδευση φίνων οινολασπών. Το συγκεκριμένο Ασύρτικο ενδέχεται παλαίωση μέχρι 3-4 χρόνια. Στην όψη το κρασί έχει έντονο λεμονί χρώμα, ενώ στην μύτη επικρατούν διακριτικά αρώματα εσπεριδοειδών και καλοκαιρινών φρούτων. Το στόμα είναι γεμάτο με ευχάριστη υφή και δροσιστική οξύτητα.

ΧΑΡΤΗΣ

Ασκός & Αρέθουσα Θεσσαλονίκης

GRAPES

100% Ασύρτικο

ψαρι λευκο
λαχανικα λευκο
τυρι λευκο
χωρις κρεας
χωρις γλυκο

Σχετικά Άρθρα

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Η ενδυνάμωση του ρόλου των μικρών οινοποιητικών επιχειρήσεων της χώρας, που βρίσκονται υπό την ομπρέλα του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος βρέθηκε προ ημερών στο...

REPORTS

Η σειρά Single Vineyards του Οινοποιείου Αρτέµης Καραµολέγκος αποτελείται από κρασιά µε άψογη ποιότητα από µοναδικά κτήµατα στη Σαντορίνη.