Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ανησυχία στην Βρετανική κυβέρνηση σχετικά με τις υψηλές τιμές στο αλκοόλ

Υπήρξε αβεβαιότητα σχετικά με τα σχέδια του Ηνωμένου Βασιλείου για το φόρο κατανάλωσης αλκοόλ μετά τη φθινοπωρινή δήλωση του καγκελαρίου Jeremy Hunt, αφού οι ηγέτες του εμπορίου κρασιού και οινοπνευματωδών ποτών προειδοποίησαν ότι η αύξηση της φορολογίας θα οδηγούσε σε υψηλότερες τιμές των ποτών.

Επιμέλεια: Ζήσης Πανάγος

Ο καγκελάριος του Ηνωμένου Βασιλείου Jeremy Hunt χρησιμοποίησε τη φθινοπωρινή του δήλωση για να περιγράψει μια σειρά από οικονομικά μέτρα, αλλά οι ηγέτες του εμπορίου κρασιού εξακολουθούσαν να αναζητούν σαφήνεια σχετικά με τη θέση της κυβέρνησης σχετικά με το φόρο αλκοόλ αμέσως μετά την ομιλία του.

Μάλιστα, το έγγραφο της φθινοπωρινής δήλωσης της κυβέρνησης φάνηκε να αναφέρεται μόνο στα προβλεπόμενα οφέλη από την απόφαση του περασμένου μήνα να ανατραπεί το προγραμματισμένο πάγωμα του φόρου αλκοόλ, καθώς και στα οφέλη από τα σχέδια μεταρρύθμισης των δασμών.

«Δεν υπάρχει τίποτα για να καλωσορίσουμε ή να σχολιάσουμε μετά τη σημερινή δήλωση του φθινοπώρου», δήλωσε ο Miles Beale, Διευθύνων Σύμβουλος του Wine & Spirit Trade Association (WSTA).

«Δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες εκτός από το ότι η Καγκελάριος δεν έχει αποφασίσει ακόμη κατά πόσο ή πότε θα αυξηθεί ο φόρος αλκοόλ».

Έπειτα, πρόσθεσε: «Θα συνεχίσουμε να ζητάμε να συναντηθούμε με τους υπουργούς Οικονομικών επειγόντως. Θέλουμε να δούμε υποστήριξη για τις επιχειρήσεις του κλάδου μας, συμπεριλαμβανομένων όσο το δυνατόν μικρών και λιγότερων αυξήσεων στα καθήκοντα το 2023. Και να διασφαλίσουμε ότι οι αλλαγές στο σύστημα φορολογίας του αλκοόλ στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι πιο δίκαιες, απλούστερες και πραγματοποιούνται με λιγότερη γραφειοκρατία.»

Τον περασμένο μήνα η κυβέρνηση ανέτρεψε ένα προγραμματισμένο πάγωμα των δασμών στο αλκοόλ, το οποίο είχε αποκαλυφθεί μόλις τον Σεπτέμβριο κατά τη σύντομη θητεία του Kwasi Kwarteng ως καγκελαρίου.

Εν όψει της ανακοίνωσης του Φθινοπωρινού Προϋπολογισμού της καγκελαρίου αυτή την εβδομάδα, ο Beale ανέφερε: «Η διάθεση σε όλη τη βιομηχανία οινοπνευματωδών του Ηνωμένου Βασιλείου είναι ζοφερή μετά την στροφή του Υπουργείου Οικονομικών για το πάγωμα των δασμών».

Με το κόστος επίσης να αυξάνεται, «οι καταναλωτές που δεν έχουν μετρητά θα εισπράξουν τον λογαριασμό με τις τιμές των αγαπημένων τους ποτών να αυξάνονται στα ύψη τον επόμενο χρόνο», είπε.

Εν συνεχεία, περισσότεροι από 100 ηγέτες της βιομηχανίας κρασιού και οινοπνευματωδών ποτών έγραψαν ανοιχτή επιστολή στην καγκελάριο, προειδοποιώντας ότι η αποτυχία επαναφοράς του παγώματος του δασμού στο αλκοόλ θα οδηγήσει σε περαιτέρω άνοδο των τιμών στα ποτά.

Ο Beale ήταν ένας από τους 116 υπογράφοντες από όλο το εμπόριο, συμπεριλαμβανομένων των εμπόρων κρασιού, στην ανοιχτή επιστολή προς την εφημερίδα The Times που καλούσε την Καγκελάριο να επαναφέρει το πάγωμα.

 

Τα εστιατόρια λαμβάνουν «ανακούφιση καλωσορίσματος» εν μέσω πιέσεων κόστους 

Υπήρχαν μερικά καλύτερα αρχικά νέα στο Φθινοπωρινό Δήλωση για εστιατόρια και μπαρ.

Η Kate Nicholls, Διευθύνουσα Σύμβουλος του εμπορικού ομίλου UK Hospitality, χαιρέτισε την ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών για ένα πακέτο £13,6 δισεκατομμυρίων που έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει εταιρείες με επιχειρηματικά επιτόκια.

Ο Nicholls είπε στο Twitter ότι οι λεπτομέρειες του πενταετούς πακέτου στήριξης δεν έχουν ακόμη γίνει σαφείς, αν και η ανακοίνωση ήταν μια «καλωσόρισμα ανακούφιση» για τις επιχειρήσεις φιλοξενίας και λιανικής.

Η UK Hospitality έχει προειδοποιήσει για τις πολλές πιέσεις που αντιμετωπίζουν τα μέλη της, μεταξύ άλλων από το ενεργειακό κόστος, τον πληθωρισμό, τις προκλήσεις προσωπικού και την προοπτική αύξησης των επιχειρηματικών επιτοκίων.

Τέλος, νωρίτερα ο Nicholls είχε προειδοποιήσει ότι ορισμένες επιχειρήσεις αντιμετώπιζαν κατάρρευση, εάν τα επιτόκια των επιχειρήσεων επιτρεπόταν να αυξηθούν χωρίς επιπλέον υποστήριξη από την κυβέρνηση. «Η φιλοξενία έχει πληγεί περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο τομέα από τον πληθωρισμό, με πολλούς ήδη να δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους», τόνισε.

 

ΠΗΓΗ: decanter.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Τα Οινοποιεία Boutari υποστήριξαν για δεύτερη χρονιά τον θεσμό των “Χρυσών Σκούφων”, την κορυφαία διοργάνωση γαστρονομίας, κατά τη διάρκεια της οποίας οι προσκεκλημένοι είχαν...

REPORTS

Για ακόμα μία χρονιά το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης συμμετέχει στην Εθνική Δράση «Ανοικτές Πόρτες» στα Οινοποιεία της Ελλάδας, η οποία θα λάβει χώρα το...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, στις 20.00 στο The Met Hotel, με οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα, θα γίνουν δοκιμές οίνων στα τύφλα.

REPORTS

Ιδιαίτερο το γεωφυσικό ανάγλυφο της Σάμου με τις μεγάλες κλίσεις του εδάφους, επιβλητικούς ορεινούς όγκους, χωριά-αετοφωλιές και κατοίκους εργατικούς που αγαπούν την καλλιέργεια του...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η Σταυρούλα Κουράκου-Δραγώνα, η μεγάλη κυρία του ελληνικού κρασιού έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας πίσω της μια μεγάλη συγγραφική παρακαταθήκη γύρω από τα ζητήματα...

REPORTS

Από τις 10 έως και τις 26 Απριλίου 2024 θα διαρκέσει η διαδικασία αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αμπελώνων, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση.

REPORTS

To Οινοποιείο Ιδαία με χαρά παρουσιάζει τις νέες ετικέτες των «ΙΔΑΙΑ CLASSICS» ενός λευκού και ενός ερυθρού, που αποτελούν την κλασική σειρά κρασιών του...

REPORTS

Το οικογενειακό οινοποιείο από την περιοχή Penedès της Ισπανίας, το ξακουστό Familia Torres ξαναπήρε την πρώτη θέση στην λίστα με το «Πιο Θαυμαστό Σήμα...