Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ανακοινώθηκε ο νικητής του διαγωνισμού Errazuriz Wine Photographer of the Year 2023

Ο Thierry Gaudillère κέρδισε το βραβείο Errazuriz Wine Photographer of the Year για τη φωτογραφία του με μια όμορφη κορνίζα ενός κοριτσιού που αδειάζει μια δεξαμενή στη Βουργουνδία.

Ο Γάλλος φωτογράφος απαθανάτισε το θέμα του να ακουμπάει στο πλάι του κάδου αφού ολοκλήρωσε την επίπονη εργασία.

«Αυτή η όμορφα φωτισμένη και πλαισιωμένη εικόνα περικλείει την αφοσίωση, την καθαρή σωματική σκληρή δουλειά που συνεπάγεται η παραγωγή κρασιού, εδώ δεν υπάρχει γοητεία», είπε η Caroline Kenyon, η ιδρύτρια της τελετής απονομής των βραβείων.

«Υπάρχει τόσο πολύς χαρακτήρας στο πρόσωπο του θέματος κουρασμένη αλλά θριαμβευτική, ξέρει ότι είναι μια σκληρή δουλειά που έγινε καλά».

Παράλληλα, ο Gaudillère είχε ήδη κερδίσει την υποκατηγορία «People» του βραβείου Errazuriz Wine Photographer of the Year για την εικόνα, που ονομάστηκε Girl After Emptying a Tank at the End of the Fermentation.

Ο Ισπανός φωτογράφος Oscar Oliveras διεκδίκησε το βραβείο «Places» για το Pruning Pommard, μια άλλη φωτογραφία που καταγράφηκε στη Βουργουνδία.

Ο Adrian Chitty από τις Ηνωμένες Πολιτείες κέρδισε την υποκατηγορία «Produce» για το The Eye, μια ενδιαφέρουσα λήψη που αποτυπώνει τις οινολάσπες Chardonnay να σχηματίζουν ένα εντυπωσιακό σχέδιο στο κάτω μέρος μιας δεξαμενής ζύμωσης από ανοξείδωτο χάλυβα.

Και οι τρεις εικόνες κρίθηκαν η μία εναντίον της άλλης και στον Gaudillère δόθηκε τελικά το μεγάλο βραβείο.

Προηγουμένως κέρδισε την υποκατηγορία «People» το 2018, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που ανακηρύχθηκε Errazuriz Wine Photographer of the Year.

Το βραβείο αποτελεί μέρος των βραβείων Pink Lady Food Photographer of the Year, που ανακοινώθηκαν στο κτίριο BAFTA στο Λονδίνο χθες το βράδυ.

Μεταξύ των κριτών ήταν ο φωτογράφος φαγητού David Loftus, ο Magui Chadwick του Errazuriz, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Decanter’s Patrick Grabham, η συγγραφέας κρασιού Joanna Simon, η πρόεδρος της Champagne Taittinger Vitalie Taittinger και η συγγραφέας κρασιού Sophia Longhi.

Τέλος, η έκθεση των Φιναλίστ του 2023 θα πραγματοποιηθεί στο The Royal Photographic Society στο Μπρίστολ από το Σάββατο 20 Μαΐου έως την Κυριακή 11 Ιουνίου.

 

ΠΗΓΗ: decanter.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Σε μια κρίσιμη στιγμή για τον αμπελοοινικό τομέα που βρίσκεται αντιμέτωπος με την κλιματική κρίση και την τις μεταβαλλόμενες τάσεις των καταναλωτών πραγματοποιήθηκε στις...

REPORTS

Το ιστορικό Hôtel de Paris Monte-Carlo του Μονακό για να γιορτάσει την 150ή επέτειο λειτουργίας του λανσάρει ένα κονιάκ από σπάνιες σοδειές σταφυλιών και...

REPORTS

Το οικογενειακό οινοποιείο από την περιοχή Penedès της Ισπανίας, το ξακουστό Familia Torres ξαναπήρε την πρώτη θέση στην λίστα με το «Πιο Θαυμαστό Σήμα...

REPORTS

Με κρασιά της δεύτερης εσοδείας τοποθετείται ήδη στην αγορά ο Αγροτικός Συνεταιρισμός της Πάρου, μετά την αναβίωσή του.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η Σταυρούλα Κουράκου-Δραγώνα, η μεγάλη κυρία του ελληνικού κρασιού έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας πίσω της μια μεγάλη συγγραφική παρακαταθήκη γύρω από τα ζητήματα...

REPORTS

Από τις 10 έως και τις 26 Απριλίου 2024 θα διαρκέσει η διαδικασία αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αμπελώνων, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση.

REPORTS

To Οινοποιείο Ιδαία με χαρά παρουσιάζει τις νέες ετικέτες των «ΙΔΑΙΑ CLASSICS» ενός λευκού και ενός ερυθρού, που αποτελούν την κλασική σειρά κρασιών του...

REPORTS

Το οικογενειακό οινοποιείο από την περιοχή Penedès της Ισπανίας, το ξακουστό Familia Torres ξαναπήρε την πρώτη θέση στην λίστα με το «Πιο Θαυμαστό Σήμα...