Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Εκδρομές γευσιγνωσίας κρασιού με αγγλικό ταξί, τώρα στο Μπορντό

Μια νέα ιδέα, που ονομάζεται Wine Cab, επιτρέπει τώρα στους λάτρεις του κρασιού να ακολουθήσουν ένα νέο είδος γευστικής διαδρομής στους αμπελώνες του Μπορντό με αγγλικό ταξί.

απόδοση του Ζήση Πανάγου

Η ιδέα, που δημιουργήθηκε από τον Antoine Beucher, ο οποίος εργάστηκε για 30 χρόνια ως διευθυντής ενός πρακτορείου εκδηλώσεων, ξεκίνησε αφού υπέστη αυτό που περιέγραψε ως «άψυχη» εμπειρία, το να περιοδεύει στις τρέχουσες οινικές περιοχές, το οποίο μάλιστα του προξενούσε πλήξη και όχι ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Σύμφωνα με τον Beucher, όλα τα κυκλώματα στους αμπελώνες ήταν όμοια και μετέφεραν τους λάτρεις του κρασιού με σεντάν σε περιοχές με πινακίδες χωρίς ιδιαίτερη πρωτοτυπία.

Το Wine Cab ενσωματώνει μια φιλοσοφία όπως το αγγλικό ταξί: ο φιλικός οδηγός προσφέρει εξατομικευμένες ξεναγήσεις ή σε κλασική μορφή, με όμορφες διευθύνσεις που συνήθως είναι γνωστές μόνο σε «ευτυχισμένους λίγους» στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον Beucher, η εναλλακτική που προσφέρει για την αναρρίχηση σε ένα μυθικό «ταξί» του Λονδίνου σημαίνει ταξίδι με vintage εμφάνιση και έντονη προσωπικότητα. «Διασκευασμένο ως πραγματική αίθουσα γευσιγνωσίας, το διάσημο Fairway FX4 σαγηνεύει με το αμίμητο στυλ και την κομψή γραμμή του», εξήγησε.

Οι λάτρεις του κρασιού μπορούν να απολαύσουν γευσιγνωσίες στο αυτοκίνητο και να κάνουν όλο το ταξίδι αξέχαστο, καθώς και κάθε συμμετέχων φεύγει με ένα αναμνηστικό road book με φωτογραφίες Polaroid.

Η Wine Cab θα προσφέρει ένα αρχικό τετράωρο κύκλωμα για την ανακάλυψη βιολογικών κρασιών. Το σιρκουί περιλαμβάνει παραλαβή και αποβίβαση σε ξενοδοχείο στο Μπορντό, δύο επισκέψεις με γευσιγνωσίες σε δύο βιολογικά πιστοποιημένα châteaux, γευσιγνωσία εξοχής στους αμπελώνες (ή στην καμπίνα σε περίπτωση βροχής) και μεταφορά με αγγλόφωνο οδηγός.

Η εμπειρία κοστίζει 132€/άτομο με δυνατότητα παροχής συνοδού εμπειρογνώμονα οινολόγου για 280€.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το ΥΠΑΑΤ προωθεί και υποστηρίζει μέσω προγραμμάτων και συντονισμένων δράσεων το σύνολο των αμπελουργών και των οινοποιών με στόχο να αντιμετωπισθεί η δύσκολη χρονιά...

REPORTS

Οι μικρές ποσότητες, οι premium τιμές και η γενική έλλειψη γνώσης σχετικά με την οινική κουλτούρα της χώρας συνθέτουν τις προκλήσεις του Καναδά.

REPORTS

Σε μια κρίσιμη στιγμή για τον αμπελοοινικό τομέα που βρίσκεται αντιμέτωπος με την κλιματική κρίση και την τις μεταβαλλόμενες τάσεις των καταναλωτών πραγματοποιήθηκε στις...

REPORTS

Το ιστορικό Hôtel de Paris Monte-Carlo του Μονακό για να γιορτάσει την 150ή επέτειο λειτουργίας του λανσάρει ένα κονιάκ από σπάνιες σοδειές σταφυλιών και...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Από τις 10 έως και τις 26 Απριλίου 2024 θα διαρκέσει η διαδικασία αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αμπελώνων, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Η ενδυνάμωση του ρόλου των μικρών οινοποιητικών επιχειρήσεων της χώρας, που βρίσκονται υπό την ομπρέλα του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος βρέθηκε προ ημερών στο...

REPORTS

Η σειρά Single Vineyards του Οινοποιείου Αρτέµης Καραµολέγκος αποτελείται από κρασιά µε άψογη ποιότητα από µοναδικά κτήµατα στη Σαντορίνη.