Connect with us

Αναζήτηση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένα σύγχρονο Τhema γεμάτο υποσχέσεις

Μία από τις πιο αναγνωρίσιµες ετικέτες της ελληνικής αγοράς είναι το Thema του Κτήµατος Παυλίδη από τη ∆ράµα και αποδείχθηκε µία από τις σταθερότερες σε στυλ.

Από την συντακτική ομάδα του Winetrails

Όλα στο κτήμα Παυλίδη κινούνται γύρω από μία και μόνο φράση. Ένταση στη λεπτομέρεια και λήψη του απαραίτητου ρίσκου για το επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι επενδύσεις που ξεκίνησαν πριν λίγα χρόνια τόσο στον αμπελώνα όσο και το οινοποιείο έχουν μοναδικό στόχο την περαιτέρω αύξηση της προϋπάρχουσας υψηλής ποιότητας. Μοναδικός και αδιαμφισβήτητος κριτής είναι το περιεχόμενο των φιαλών γι’ αυτό κι εμείς σηκώσαμε τα ποτήρια πάνω από το Thema.

Στο περιοδικό «The Top 50» by Winetrails που θα κυκλοφορήσει το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου

Δοκίμασαν οι Παναγιώτης Κυριακίδης, οινολόγος του Κτήματος Παυλίδη, Γιάννης Σφακιανάκης,  υπεύθυνος επικοινωνίας του Κτήματος,  Κώστας Λώνης, Zήσης Πανάγος, Bασίλης Πατάκης και Λάζαρος Γατσέλος για το The Top 50 by Wine Trails. Ευχαριστούμε την εμπορική εταιρεία ΑΙΟΛΟΣ ΕΠΕ, στα γραφεία της οποίας πραγματοποιήθηκε η γευστική δοκιμή σύμφωνα με τα πρωτόκολλα προστασίας για τον COVID-19.

 

Σταθερή αξία σε κάθε συνάντηση

To Thema Παυλίδη Ερυθρό είναι ένα από τα λίγα ελληνικά κρασιά που έχουν τη δυνατότητα να συνοδέψουν τόσο τις καθημερινές, μικρές ή μεγάλες, γευστικές αποδράσεις, όσο και τις απαιτήσεις ενός επίσημου δείπνου.

Thema Ερυθρό

Μία από τις πιο αναγνωρίσιµες ετικέτες της ελληνικής αγοράς είναι το Thema του Κτήµατος Παυλίδη από τη ∆ράµα και αποδείχθηκε µία από τις σταθερότερες σε στυλ.

 

ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ SYRAH

Πρώτη περίοδος 2009-11-12-13

Στη δοκιμή συμμετείχαν εννέα συνολικά χρονιές του Τhema ( τος) από τη Δράμα. Οι τέσσερεις πρώτες που αποτέλεσαν και τις παλαιότερες της δοκιμής διαθέτουν ένα κοινό γευστικό χαρακτηριστικό παρόλο που βρίσκονται σε σαφώς διαφορετικά στάδια εξέλιξης και  εκφραστικότητας. Έτσι, κι ενώ το πλήρως ώριμο 2009 ξεδιπλώνει τώρα όλες τις πολύπλοκες αρετές ενός καλοστημένου και καλοδουλεμένου σύγχρονου ερυθρού blend, την ίδια στιγμή το 2011 σφύζει από ζωή κι ενέργεια δείχνοντας πως έχει πολλά έτη να διανύσει ακόμα  για να προσεγγίσει τα όρια της ωριμότητας.  Σε παράλληλη πλεύση με το 2011και το 2013 την ίδια στιγμή που το άρτιο 2012 είναι αναμφίβολα η σοδειά με τη χαρακτηριστικότερη πηγαία εσωστρέφεια.  Και στα τέσσερα αυτά κρασιά τόσο η εκφραστικότητα όσο και η δομική στήριξη των κρασιών αναδεικνύονται πρωτίστως μέσα από την ποικιλία Syrah, με το Αγιωργίτικο να προσφέρει το γοητευτικό χαρακτήρα του σε δεύτερο ρόλο, όχι όμως απλά βοηθητικό.

ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΣΤΥΛ ΚΑΙ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ

Δεύτερη περίοδος 2014-16-17-18-19

Οι επόμενες πέντε σοδειές απέδειξαν δύο ιδιαίτερα σημαντικά στοιχεία για τη φιλοσοφία των ανθρώπων του κτήματος και τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζουν και δημιουργούν.    Τα σαφώς νεότερα κρασιά σκιαγραφούν εξαιρετικά τυπικά το στυλ που έχει επιλεγεί από το οινοποιείο για τη συγκεκριμένη ετικέτα, παρόλο που γενικά διακρίνονται για τον κλειστό τους χαρακτήρα. Πλούτος, δύναμη, φαινολική ωριμότητα και υψηλά αλκοόλ συνεχίζουν να δίνουν κι εδώ τους άξονες κίνησης της ετικέτας. Υπάρχει όμως κι ένα επιπλέον στοιχείο ισορροπίας που κάνει τα κρασιά να δείχνουν πιο ολοκληρωμένα ακόμα και σε δύσκολες χρονιές όπως αυτή του 2018. Η συμμετοχή του Αγιοργίτικου στην συνολική έκφραση του κρασιού έχει ισοσκελίσει την πρότερη κραταιά του Syrah, δίνοντας έτσι επιπλέον διαστάσεις έκφρασης στο κρασί. Τα φώτα πέφτουν στην αμπελουργική και οινολογική ομάδα του κτήματος που με απλές αλλά εξαιρετικά καθοριστικές κινήσεις διεύρυνε τη μελλοντική απόλαυση όλων .

ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ ΕΚΤΟΣ ΝΕΜΕΑΣ

Η αρχική σύσταση του σημερινού Τhema Παυλίδη περιείχε, Syrah, Cabernet Sauvignon και  Λημνιό. Το κρασί τότε ονομαζόταν Κτήμα Παυλίδη Ερυθρό. Η πρώτη οινοποίηση έγινε τη σοδειά του 2002. Ο αμπελώνας του κτήματος με την ποικιλία Αγιοργίτικο είναι ο μεγαλύτερος ενιαίος εκτός της αμπελουργικής ζώνης της Νεμέας. Η φύτευση του πραγματοποιήθηκε το 2004 με εμβολιασμό κεφαλής. Οι δύο σημερινές ποικιλίες της ετικέτας, Syrah και Αγιοργίτικο, συλλέγονται ξεχωριστά, οινοποιούνται ξεχωριστά και ωριμάζουν ξεχωριστά ως τώρα πάντα για διαφορετικούς χρόνους. Η διαδικασία της ανάμιξης πραγματοποιείται όταν και μόνο όταν έχει ολοκληρωθεί η διαπλαστική συνύπαρξη των κρασιών με τη δρύ ,νέα και παλαιά.

Δοκίμασαν οι :

Παναγιώτης Κυριακίδης Οινολόγος του κτήματος.

Γιάννης Σφακιανάκης Υπεύθυνος επικοινωνίας του Κτήματος.

Κώστας Λώνης για το wine trails

Zήσης Πανάγος για το wine trails

Bασίλης Πατάκης για το wine trails

Λάζαρος Γατσέλος για το wine trails.

Ευχαριστούμε την εμπορική  εταιρία ΑΙΟΛΟΣ. Ε.Π.Ε, στα γραφεία της οποίας πραγματοποιήθηκε η γευστική δοκιμή σύμφωνα με τα πρωτόκολλα προστασίας για τον COVID-19

 

*Προδημοσίευση από το «Τhe Top 50» by Winetrails

Φωτογραφίες: Γεωργία Καραμαλή

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Σε μια κρίσιμη στιγμή για τον αμπελοοινικό τομέα που βρίσκεται αντιμέτωπος με την κλιματική κρίση και την τις μεταβαλλόμενες τάσεις των καταναλωτών πραγματοποιήθηκε στις...

REPORTS

Το ιστορικό Hôtel de Paris Monte-Carlo του Μονακό για να γιορτάσει την 150ή επέτειο λειτουργίας του λανσάρει ένα κονιάκ από σπάνιες σοδειές σταφυλιών και...

REPORTS

Το οικογενειακό οινοποιείο από την περιοχή Penedès της Ισπανίας, το ξακουστό Familia Torres ξαναπήρε την πρώτη θέση στην λίστα με το «Πιο Θαυμαστό Σήμα...

REPORTS

Με κρασιά της δεύτερης εσοδείας τοποθετείται ήδη στην αγορά ο Αγροτικός Συνεταιρισμός της Πάρου, μετά την αναβίωσή του.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Από τις 10 έως και τις 26 Απριλίου 2024 θα διαρκέσει η διαδικασία αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αμπελώνων, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση.

REPORTS

To Οινοποιείο Ιδαία με χαρά παρουσιάζει τις νέες ετικέτες των «ΙΔΑΙΑ CLASSICS» ενός λευκού και ενός ερυθρού, που αποτελούν την κλασική σειρά κρασιών του...

REPORTS

Το οικογενειακό οινοποιείο από την περιοχή Penedès της Ισπανίας, το ξακουστό Familia Torres ξαναπήρε την πρώτη θέση στην λίστα με το «Πιο Θαυμαστό Σήμα...

REPORTS

Οι λάτρεις του κρασιού της Βουργουνδίας μπορεί να έχουν περισσότερες επιλογές, αφού οι δύο τελευταίες σοδειές βοήθησαν στην αναπλήρωση των αποθεμάτων στα κελάρια των...