Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Άγνωστη εταιρεία αγοράζει το οινοποιείο Seven Stones για 34 εκατ. δολάρια

Η μπουτίκ μάρκα κρασιού Seven Stones στην Νάπα αγοράστηκε από εταιρεία χαρτοφυλακίου εγγεγραμμένη σε στέλεχος μιας εταιρείας της Νότιας Κορέας.

Επιμέλεια: Ζήσης Πανάγος

Το οινοποιείο Seven Stones στην κοιλάδα της Νάπα πωλήθηκε για 34 εκατομμύρια δολάρια μετά τον θάνατο του ιδρυτή του, Ronald Wornick, πέρυσι. Η τιμή περιλαμβάνει ένα οικόπεδο 45 στρεμμάτων στα περίχωρα της Αγίας Ελένης κοντά στο θέρετρο Meadowood, που περιλαμβάνει 3 στρέμματα φυτεμένους αμπελώνες, μια κατοικία 6.600 τετραγωνικών ποδιών και ένα οινοποιείο.

Αρχικά, την πρώτη ανακοίνωση σχετικά με την πώληση του οινοποιείου έφτασε από την εταιρεία ακινήτων Compass. Ο Damian Archbold της Compass θα προσδιόριζε τον αγοραστή μόνο ως μια ανώνυμη «πολυεθνική εταιρεία με σημαντική παρουσία στις ΗΠΑ», προσθέτοντας: «Αυτή η εξαγορά θα αποτελέσει μέρος μιας νεοσύστατης οντότητας για την οινική τους επιχείρηση».

Παράλληλα, ο αγοραστής έχει αναγνωριστεί μόνο ως εταιρεία χαρτοφυλακίου εγγεγραμμένη ως HSIH NHH INV LLC, όπως αναφέρθηκε για πρώτη φορά από την Santa Rosa Press Democrat, η επαφή εγγραφής του HSIH NHH INV στην Καλιφόρνια είναι η Sophia Jin. Είναι επίσης ανώτερη αντιπρόεδρος και επικεφαλής επενδύσεων στο Σαν Φρανσίσκο για τον όμιλο Hanwha, έναν όμιλο ετερογενών δραστηριοτήτων της Νότιας Κορέας. Κορεατική εφημερίδα ανέφερε επίσης ότι η Hanwha ήταν ο αγοραστής του οινοποιείου. Η Hanwha είναι σημαντικός παίκτης στον κλάδο της ηλιακής ενέργειας, κατέχει μια γιγάντια εγκατάσταση παραγωγής ηλιακών κυψελών στη Γεωργία, και έχει επίσης ένα διευρυνόμενο διεθνές τμήμα πολυτελούς φιλοξενίας.

Η Seven Stones ιδρύθηκε όταν ο Wornick και η σύζυγός του, Anita, αγόρασαν 45 στρέμματα γης πάνω από το θέρετρο Meadowood στα μέσα της δεκαετίας του 1990, φυτεύοντας τελικά τρία στρέμματα Cabernet Sauvignon και Cabernet Franc. Η Ronald’s Wornick Company παρήγαγε εκατομμύρια MRE, ή γεύματα έτοιμα για κατανάλωση, για το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ και τη διεθνή ανθρωπιστική βοήθεια. Το Seven Stones ήταν το δεύτερο εγχείρημα του Wornick στο κρασί. Στα τέλη της δεκαετίας του 1970, ανέπτυξε έναν αμπελώνα 350 στρεμμάτων που αργότερα πούλησε στη συλλογή Hess.

Εν συνεχεία, οι Wornicks έκαναν το ντεμπούτο τους στο κτήμα Cabernet Sauvignon με το vintage του 2005. Η παραγωγή περιοριζόταν στα σταφύλια του κτήματος, κυμαίνοντας περίπου 400 με 500 κιβώτια ετησίως. Το οινοποιείο πήρε το όνομά του από ένα μεγάλο γλυπτό από γρανίτη Richard Deutsch που βρίσκεται στην ιδιοκτησία. Οι Wornicks ήταν μανιώδεις συλλέκτες έργων τέχνης και μέρος της συλλογής έργων τέχνης τους περιλαμβάνεται στην πώληση.

Το Cabernet Sauvignon του 2005 παρουσιάστηκε στο California Wine Experience του 2008 σε ένα πάνελ οινοποιείων με ανερχόμενο αστέρι στη Δυτική Ακτή. Εκεί, ο Wornick περιέγραψε τη μετάβασή του στην οινοποιία ως «οριακή». Αγόρασε έναν αμπελώνα Νάπα από τον Μπιλ Χάρλαν ως μέρος ενός προγράμματος συνταξιοδότησης για να «μείνει μακριά από αταξίες». Η αρχική του πρόθεση δεν ήταν να φτιάξει ένα εμπορικό κρασί, αλλά «τα σταφύλια συνέχισαν να του κυματίζουν». Αφού μια ανάλυση εδάφους αποκάλυψε ότι η γη του ήταν ιδανική για το Napa Cabernet, ο Wornick άρχισε να εργάζεται στο δικό του cuvée με τη βοήθεια του οινοποιού Aaron Pott, ο οποίος θα παραμείνει στο οινοποιείο υπό τη νέα του ιδιοκτησία.

Τέλος, εάν η Hanwha είναι ο νέος ιδιοκτήτης του Seven Stones, αυτό θα σήμαινε τη δεύτερη αγορά οινοποιείου Napa από μια εταιρεία της Νότιας Κορέας φέτος, μετά την αγορά του Shafer Vineyards από την πολυτελή εταιρεία Shinsegae για 250 εκατομμύρια δολάρια που αναφέρθηκαν.

 

ΠΗΓΗ: winespectator.com

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε µικρή απόσταση από την Αθήνα, στις Ρίζες Αρκαδίας, βρίσκεται το Κτήµα Τσέλεπου. Εκεί µε την αδιάκοπη φροντίδα των περίπου 650 στρεµµάτων ιδιόκτητου αµπελώνα...

REPORTS

Με το ένα… πόδι στη Χαλκιδική και το άλλο στην Κρήτη και με γνώμονα την αειφορική παραγωγή ποιοτικών οίνων, μέσα από πολύ επιλεγμένες οινοποιήσεις,...

REPORTS

Με σήμα κατατεθέν τη μονοποικιλιακή μαλαγουζιά, το Κτήμα Γκιρλέμη έχει αναδειχθεί σε έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς κρασιών στην περιοχή του Δομοκού. Η επιτυχία...

REPORTS

Το μέλλον των οινοποιήσιμων σταφυλιών βρίσκεται στις ανθεκτικές ποικιλίες και στην εργαλειοθήκη της τεχνολογίας.